Šervud: Evropa otišla zajedno sa Bejlom

"Prodali smo jednog od najboljih igrača na svijetu i zamijenili smo ga sa sedam fudbalera koji nikada ranije nisu igrala u ovom takmičenju", istakao menadžer "pjevaca"
1 komentar(a)
Tim Šervud, Foto: Reuters
Tim Šervud, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2014. 19:42h

Trener Totenhema Tim Šervud rekao je danas da su šanse tog tima da sezonu završi na mjestu koje vodi u evropska takmičenja nestale onog trenutka kada je prodat Geret Bejl.

"Prodali smo jednog od najboljih igrača na svijetu i zamijenili smo ga sa sedam fudbalera koji nikada ranije nisu igrala u ovom takmičenju. Kako je neko mogao i da pomisli da možemo da se borimo za titulu ili da završimo sezonu među prve četiri ekipe", kazao je Šervud, prenose britanski mediji.

Geret Bejl je prošlog ljeta, posljednjeg dana prelaznog roka, iz Totenhema prešao u Real Madrid za rekordnih 100 miliona eura.

Taj novac je klub sa "Vajt Hart Lejna” iskoristio da dovede sedam novih fudbalera.

Totenhem je sezonu u Premijer ligi završio na šestom mjestu sa 69 bodova, odnosno sa tri manje od petoplarisanog Evrertona koji će se takmičiti u Ligi Evrope naredne sezone.

"Ovaj tim će biti bolji sa tih sedam igrača naredne sezone, stekli su iskustvo i napredovaće zbog toga", dodao je Šervud, koji je u decembru 2013. na klupi Totenhema zamijenio Andre-Viljaš Boaša.

Totenhem je u posljednjih 10 godina samo dva puta sezonu završavao među prve četiri ekipe na tabeli. Šervud vjeruje da su očekivanja na početku sezone bila previsoka.

"Mi smo se za Ligu šampiona kvalifikovali jednom... Završili smo na šestom mjestu, na mjestu na kojem i treba da budemo. Svi mi težimo tome da budemo među prve četiri ekipe, da osvojimo titulu, ali to se ne dobija sa onim što mi imamo", rekao je Šervud.

Bonus video: