Šestica Barse i novi poker Suaresa, Atletiko i Real ne odustaju

0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2016. 22:13h

Tri kola prije kraja u Primeri se ništa nije promijenilo - Barselona je prva, Atletiko Madrid ima isti broj bodova i slabiji međusobni skor sa Kataloncima, a Real prati tandem na vrhu i nada se njihovom kiksu...

To je epilog 35. kola u kojem su sva tri tima upisala pobjede, ali na različite načine.

Barsa nije imala nikakvih problema sa Sportingom iz Hihona (6:0), uz novi šou i četiri pogotka Luisa Suaresa (dva sa bijele tačke), a „blaugrana” je na ovom meču dobila čak tri penala... Jedan je iskoristio i Nejmar, a goleadu na "Kampu nouu" je otvorio Lionel Mesi u prvom poluvremenu.

"Ako budemo igrali na ovom nivou u preostalim mečevima, titula neće promijeniti vlasnika", rekao je zadovoljni Luis Enrike.

Malaga ne leži Atletiku, to je odavno poznato, ali snaga "kolćonerosa" je opet pobijedila - tim Dijega Simeonea je na "Kalderonu" savladao goste iz Andaluzije sa 1:0 i ostao poravnat sa aktuelnim šampionom.

Atletiko je imao mnogo problema i da stvori šanse i da se odbrani od Malage, a tri boda mu je u 62. donio Anhel Korea, samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru umjesto Karaska. Stefan Savić je bio na klupi, a Simeone je isključen na poluvremenu...

U titulu i dalje vjeruje Real, iako je već poslije 14 minuta i očajnih intervencija u odbrani (prvo Danila, potom Rafaela Varana) gubio sa 2:0 od Raja u Valjekasu.

Do poluvremena je smanjio Garet Bejl, već na startu nastavka poravnao Lukas Vaskes, pa je Real, koji je igrao bez Kristijana Ronalda, imao 40 minuta „fore” da traži tri boda. I našao ih je zahvaljujući kiksu odbrane "pčelica" i Bejlu, koji je iskoristio poklon i pretrčao dvadesetak metara za rutinsku realizaciju i trijumf.

"Ostali smo mirni i nakon 0:2, jer smo znali da moramo da pronađemo igru kako bismo došli u situaciju da mislimo o preokretu. Gol Bejla u prvom poluvremenu nam je mnogo značio", rekao je Zinedin Zidan.

Problem za Zizua pred duel u polufinalu Lige šampiona sa Mančester sitijem mogla bi da bude povreda Karima Benzeme, koji je napustio teren u finišu prvog poluvremena.

Rezultati

Barselona - Sporting H. 6:0 (Mesi 12, Suares 63, 74 (penal), 77 (penal), 88, Nejmar 85)

Rajo - Real Madrid 2:3 (Embarba 7, Miku 14 - Bejl 35, 81, Vaskes 52)

Atletiko M. - Malaga 1:0 (Koreja 62)

Eibar - Deportivo 1:1 (Adrijan 8 - Kartabija 71);

Nedjelja: Levante - Atletik Bilbao, Sevilja - Betis, Hetafe - Valensija, Viljareal - Sosijedad.

Ponedjeljak: Selta - Granada.

Petak: Las Palmas - Espanjol 4:0.

Bonus video: