Šestica Reala u Gelzenkirhenu, Čelzi preživio pakao

Njemce je potpio Realov napadački trio, u madridskim medijima poznat kao BBC - Benzema, Bejl i Cristiano Ronaldo, koji su postigli po dva gola
11 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2014. 22:06h

Narandžasti Real se u Gelzenkirhenu pretvorio u paklenu pomorandžu i u nevjerovatnom stilu postigao šest golova za najteži domaći poraz jednog njemačkog tima otkada se igraju evrokupovi.

Madriđani nisu imali milosti prema Šalkeu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, slavili su sa 6:1, pa je putnik u četvrtfinale poznat sve i da Karlo Anćeloti izvede omladince u revanšu.

Šalke je potpio Realov napadački trio, u madridskim medijima poznat kao BBC - Benzema, Bejl i Cristiano (Kristijano) Ronaldo postigli su po dva gola.

Fenomenalan pogodak Klas-Jana Huntelara u nedoknadi, volejom sa ivice šesnaesterca, bio je slaba utjeha za domaće navijače.

"Prezadovoljan sam, odigrali smo perfektnu utakmicu. Sve nam je polazilo od noge. Tri igrača koja igraju naprijed postigla su po dva gola, ali su imali veliku pomoć saigrača", trljao je ruke Karlo Anćeloti, kome ostaju još tri prepreke u pokušaju da vrati prvi trofej Lige šampiona na “Santjago Bernabeu” od 2002. godine a deseti u istoriji Reala.

Napadačke performanse Kristijana Ronalda na “Veltins areni” bile su priča za sebe. Portugalac je 10 puta šutirao na gol domaćina, isto koliko i cijela ekipa Šalkea, a sa dva postignuta gola postao je tek treći fudbaler u istoriji Lige šampiona koji je premašio brojku od 60 pogodaka (ukupno 61). Više su dali samo Raul (71) i Mesi (66). Ronaldo je posebno efikasan u gostima, pa je od početka sezone 2012/13. do sinoć postigao više gostujućih golova (15) nego cijela ekipa Barselone (13).

"Bio je svuda oko nas. Kao da je bilo više kopija istog fudbalera. Uvjerili smo se zašto je dobio Zlatnu loptu", izjavio je kapiten Šalkea Benedikt Hovedes.

Čelzi je u Istanbulu preživio pakao "Turk-Telekom arene" i na kraju izvukao prihvatljivih 1:1, iako je dugo imao vođstvo i nekoliko šansi da presudi domaćinu.

"Bolje 1:1 nego 0:0. Krajni rezultat za nas je bolji nego početni. Galatasaraj je pokazao da je iskusan tim i čeka nas težak posao u revanšu", rekao je Žoze Murinjo, trener Čelzija.

Njegov tim vodio je od 9. minuta golom Fernanda Toresa na asistenciju Širlea, da bi Šedju u 64. nakon kornera Snajdera nogom izjednačio na 1:1.

"Ovo je dobar rezultat za nas, zadovoljan sam. Imali smo puno problema u prvih 20 minuta, pucali su nam kontranapadi, pa sam već u prvom poluvremenu morao da uvodim još jednog vezistu. U nastavku smo bili dobri", riječi su Roberta Manćinija, trenera Galatasaraja.

Bio je to jedini neriješen rezultat u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona. Gosti su upisali čak šest pobjeda, dok je čast domaćina spasio Olimpijakos, koji je šokirao Mančester junajted u Atini i slavio 2:0.

Bonus video: