Sevilja kao Barselona: Moćni Andalužani na korak od finala Lige Evrope

Sevilja pomela Fiorentinu na "Pichuanu" (3:0), Dnjepar u finišu šokirao Napoli na "San Paolu" (1:1). Revanši su narednog četvrtka
0 komentar(a)
Sevilja, Foto: Beta-AP
Sevilja, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.05.2015. 21:33h

Ono što je Barselona ove godine u Ligi šampiona, Sevilja je u Ligi Evrope!

Ekipa iz Andaluzije, aktuelni pobjednik drugog po rejtingu evropskog takmičenja, pomela je Fiorentinu na "Pishuanu" (3:0) i maltene čekirala kartu za Varšavu, gdje će 27. maja najvjerovatnije braniti trofej.

Ekipa Stefana Savića parirala je moćnom protivniku samo u prvom poluvremenu. Iako su gubili sa 1:0 poslije gola Alejša Vidala u 18. minutu, "ljubičasti" su u prvom dijelu propustili četiri dobre šanse da postignu makar jedan gol pred revanš.

A onda su u nastavku popustili pred ekipom koja oduševljava napadačkim fudbalom, koja često napada se sedmoricom, čak i osmoricom fudbalera. Vidal je 52. minutu nakon sjajne polukontre i asistencije Vitola iznenadio Neta šutem u bliži ugao, da bi veliku pobjedu ovjerio Kevin Gameiro 15 minuta prije kraja, poslije još jednog dodavanja Vitola.

Četa Unaija Emerija, trenera kojem je jedina deviza napad, mogla je do kraja meča makar još jednom da pogodi mrežu Italijana.

Baš kao i Bajern protiv Barselone noć ranije, Fiorentina je u Sevilji imala veći posjed lopte od protivnika, ali nije postigla ni gol, prošla je takođe sa tri lopte u svojoj mreži.

U Španiji se definitivno igra najbolji fudbal ove sezone - broje se golovi, broji se ubitačan i direktan fudbal...

Nije slučajno, uostalom, što su jednu od najboljih utakmica u evropskom fudbalu ove sezone prije nekoliko sedmica odigrali upravo Barselona i Sevilja.

Katalonci su vodili 2:0 u Andaluziji, završilo se 2:2, nakon frontalnih napada Sevilje. Ekipa koja je protiv ovakve Barselone sposobna da nadoknadi dva gola minusa, definitivno je spremna da drugu godinu zaredom osvoji Ligu Evrope.

A s kim će Andalužani igrati u Varšavi, u finalu? Činilo se da je tome mnogo bliži Napoli, koji je na "San Paolu" protiv Dnjepra poveo u 50. minutu preko Lopesa, a potom promašio mnoštvo šansi da završi posao u prvom meču.

A onda su Ukrajinci pokazali da nisu uzalud u polufinalu - igrao se 81. minut kada je Seleznjov, na ubacivanje Fedeckog, doduše iz ofsajda, pogodio za 1:1 i šokirao Rafu Benitesa i cijeli Napulj.

Do kraja meča, Iguain i društvo nisu stigli da se oporave od šoka.

Napoli će u revanšu narednog četvrtka morati da ide na pobjedu u Ukrajini.

Rezultati:

Sevilja - Fiorentina 3:0

Vidal 18, 52, Gameiro 75.

Napoli - Dnjepar 1:1

Lopes 50 - Seleznjov 81.

Bonus video: