Sevilja na korak od finala, Benfika srušila Juventus

Benfika slavila 2:1 i zakomplikovala put "stare dame" ka finalu Lige Evrope na "Juventus areni". Velika pobjeda Sevilje protiv Valensije (2:0)
10 komentar(a)
Sevilja, Foto: Beta/AP
Sevilja, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.04.2014. 21:31h

Sve je mirisalo na finale Juventus - Sevilja, kada je rezervista Benfike Lima četiri minuta prije kraja pronašao same rašlje Bufonovog gola za eksploziju na "La Lušu".

Benfika je slavila 2:1 i zakomplikovala put "stare dame" ka finalu Lige Evrope na "Juventus areni".

Portugalci su vodili od 3. minuta golom Garaja nakon prekida, izjednačio je Karlos Teves u 73. prvim evropskim golom nakon pet godina pauze. Činilo se da ekipa Antonija Kontea kontroliše stvari u finišu, ali je Lima fantastičnim udarcem krunisao prelijepu akciju veznog reda Benfike.

Mirko Vučinić je odigrao dobar meč za Juventus, bio je konstantna opasnost po gol Artura. Zamijenjen je u 65. minutu kada je već bio ostao bez snage.

Sevilja je u drugom polufinalu savladala Valensiju sa 2:0 i stigla na korak od Torina. Mbija, nakon centaršuta Rakitića i asistencije Karika, iz očigledne ofsajd pozicije, pa Baka nakon akcije sa Vitolom, srušili su španskog rivala još u prvom poluvremenu.

Valensija, koja je u četvrtfinalu nadoknadila još veći minus u drugom meču (0:3 protiv Bazela) imaće pakleno težak zadatak u revanšu, koji se igra narednog četvrtka.

Bonus video: