Sevilja se odriče najboljeg igrača u 2017. godini

Jovetić je od januara u svim takmičenjima postigao sedam golova i upisao pet asistencija, što je najbolji učinak od svih fudbalera Sevilje
9 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2017. 21:20h

Stevan Jovetić od večeras više nije vezan za Sevilju, već je ponovo igrač Intera.

Klub iz Andaluzije nije ispunio uslov iz ugovora o pozajmici da do 30. maja isplati otkupnu klauzulu od 13 miliona eura.

Kako navode španski mediji, za klub je u ovom trenutku to mnogo novca, kao što je i Jovetićeva godišnja plata, koja, navodno, iznosi četiri miliona eura,

U Sevilji, međutim, vjeruju da bi u pregovorima sa Interom mogli da dođu do prihvatljivog obeštećenja, a računaju i na Jovetićevu sentimentalnost i želju da nastavi karijeru na "Pishuanu".

Mediji, s druge strane, konstatuju da čudi odluka čelnika kluba da ne obezbijede ostanak igrača, koji je u drugom dijelu sezone bio - najbolji pojedinac u timu.

Jovetić je, naime, od januara u svim takmičenjima postigao sedam golova i upisao pet asistencija, što je najbolji učinak od svih fudbalera Sevilje.

Konstatuje se, međutim, da je Sevilja napravila ogroman korak unazad, jer Jovetić ima dosta opcija.

Kao najrealnija se spominje Olimpik Marsej, koji pravi tim za velike stvari, a čiji trener Rudi Garsija ima visoko mišljenje o našem asu.

Bonus video: