Silva i Ibrahimović u PSŽ-u! Berluskoni: Da, prodao sam ih!

Šveđaninu ponuđena plata od 12, a Brazilcu od osam miliona eura. U Milan stižu Karlos Tevez ili Edin Džeko
14 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ibrahimović, Foto: Beta AP
Ažurirano: 12.07.2012. 21:58h

Sve je kristalno jasno, Milan je prihvatio ponudu Pari Sen Žermena od 65 miliona eura za Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silvu i samo se čeka potpis pa da posao ljeta bude završen...

"Prodao sam Ibrahimovića i Silvu u PSŽ! Transferom ćemo uštedjeti 150 miliona eura u samo dvije godine", pohvalio se Silvio Berluskoni.

„Rosoneri” nisu mogli da odbiju ovakav napad „svetaca”, jer je u cifru koju je spomenio gazda Milana uračunato obeštećenje za obojicu, kao i novac kojim bi do kraja ugovora morao da plaća sjajni tandem.

Zato je i Adrijano Galijani savjetovao Berluskonija da je ponuda suviše dobra da bi je olako propustili.

Navodno, Silva vrijedi 45 miliona, Ibrahimović 20, a jedino što je moglo da poremeti posao Parižanima je da Šveđanin zbog nedostatka ambicija u Francuskoj odbije ponudu.

To se, međutim, nije desilo - agent Mino Rajola je prije dva dana posjetio Ibru u Malmeu, ovaj mu je dao zeleno svjetlo da nastavi sa pregovorima i Rajola je juče krenuo u Pariz da finišira posao.

Ibrahimović bi trebalo da u PSŽ-u za tri sezone dobija godišnje po 12,5 miliona, a pojedini francuski mediji su javili i da prebogati šeici spremaju ekstra ponudu - 15 miliona eura!

Silva će, s druge strane, potpisati petogodišnji ugovor i zarađivaće sedam i po miliona po sezoni.

„Rosoneri” sada mogu i da krenu u kupovinu, a vjeruje se da će sigurno doći jedan od dva napadača Mančester sitija - ili Karlos Teves ili Edin Džeko (Argentinac je u prednosti u planovima Milana), a blizu je i golgeter Sijene Matija Destro.

Očekuje se da Tijaga Silvu na poziciji štopera zamijeni mladi defanzivac Kaljarija Davide Astori.

Bonus video: