Simeone: Šanse u finalu LŠ su podjednake

0 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2016. 20:21h

Trener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone ocijenio je danas da njegova ekipa i gradski rival Real imaju podjednake šanse da osvoje Ligu šampiona.

Atletiko će u finalu Lige šampiona 28. maja u Milanu igrati protiv desetostrukog evropskog prvaka Real Madrida. To će biti repriza finala iz 2014. godine kada je Real u Lisabonu pobijedio poslije produžetaka sa 4:1. Real je tada u sudijskoj nadoknadi vremena izjednačio golom Serhija Ramosa, pa je u produžecima lako došao do pobjede.

Od tog finala Atletiko je u poslednjih 10 takmičarskih utakmica samo jednom izgubio od Reala i to prošlog aprila u revanšu polufinala Lige šampiona.

Atletiko je pobijedio Real i na Santjago Bernabeu u februaru, ali Simeone je rekao da ta pobjeda neće ništa značiti u finalu Lige šampiona.

"Šanse u finalu protiv Real Madrida su 50-50, obje ekipe se dobro poznaju. Cilj je pobjeda u finalu", rekao je Simeone za španski radio La Red.

Atletiko je u četvrtfinalu Lige šampiona eliminisao Barselonu, a u polufinalu Bajern iz Minhena.

"Pokazujemo ljudima da je moguće. Više se tu radi o životu nego o fudbalu. Snažno smo se branili (u tim utakmicama), ali smo i postigli gol na gostovanju protiv Bajerna, a to nije lako. Promijenili smo mnogo igrača, ali na sreću, oni koji su došli brzo su se privikli na tim. Srećan sam što imam takav tim", rekao je Simeone.

Simeone je dodao da bi tokom karijere želeo da trenira Inter, Lacio i selekciju Argentine, za koju je odigrao 106 utakmica.

"Volio bih da ih treniram, ali nisam očajan. To će se dogoditi", naveo je Simeone.

Bonus video: