Simeone: Tores nije spasitelj - Vijesti.me
TRENER ATLETIKA O DOLASKU REPREZENTATIVCA ŠPANIJE

Simeone: Tores nije spasitelj

On bi mogao da bude u timu Atletika za utakmicu protiv Real Madrida, u „Kupu kralja” 7. januara

Tores
Tores (Foto: Beta/AP)

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je danas da će fudbaler Fernando Tores pojačati napad njegove ekipe, ali da ga ne treba gledati kao "spasitelja".

Tores će se 5. januara zvanično vratiti u Atletiko, gde će igrati kao pozajmljeni igrač Milana.

Uprava italijanskog kluba je krajem prošle godine otkupila Toresov ugovor od Čelzija i proslijedila ga na pozajmicu u redove španskog šampiona.

On bi mogao da bude u timu Atletika za utakmicu protiv Real Madrida, u „Kupu kralja” 7. januara.

"Srećan sam zbog Toresovog povratka. Ali, nastavljamo da napredujemo kao tim, a Fernandove karakteristike će pomoći ekipi", rekao je Simeone, prenijeli su britanski mediji.

"Nadamo se da će nam pomoći njegov talenat i velika strast. Ali, moraće da se bori za mjesto u timu sa (Antoanom) Grizmanom, (Mariom) Mandžukićem i Raulom Himenesom", dodao je trener španskog šampiona.

Mnogi navijači su podijeljenog mišljenja oko Toresovog povratka, pošto smatraju da je njegova karijera na zalasku, jer nije mogao da se snađe u Čelziju i Milanu, ali je Simeone rekao da će španskom reprezentativcu dati vremena da pridobije kritičare.

"U fudbalu, baš kao u politici i religiji, imate različita mišljenja. Ljudi imaju pravo na mišljenje i razgovore. Fernando nije došao u Atletiko kao spasitelj i ne treba ga požurivati da od prvog dana pruži ono što se od njega očekuje. Biće mu potrebno vrijeme da se prilagodi", rekao je on.

"Svi ćemo imati koristi od njegovog dolaska, a još prošle sezone smo željeli da dođe u klub. On će nam dodatno pojačati napad, što nam je nedostajalo sa Mandžukićem", dodao je Simeone.