Simić: Turska je ozbiljan protivnik

Turska osam godina nije izborila plasman na veliko takmičenje i očekujem pun stadion i sjajnu atmosferu - kaže Marko Simić
2 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Ažurirano: 27.05.2016. 20:20h

Turska kao posljednja provjera pred kvalifikacije.

Crnogorski fudbaleri doputovali su danas u Antaliju, nakon dvočasovnog leta iz Podgorice, a večeras su u ljetovalištu Belek, poznatom po sportskom turizmu, odradili prvi od dva treninga u Turskoj.

Već sjutra veče izabranici Ljubiše Tumbakovića treniraće na „Antalija areni”, na kojoj ih u nedjelju u 20.45 po lokalnom, a sat ranije po našem vremenu, čeka jedan od učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva.

Očekivanja pred utakmicu za zvanični sajt Fudbaslskog saveza Crne Gore iznio je Marko Simić, koji najbolje poznaje rivala - već tri sezone, naime, nosi dres turskog Kajzerispora.

"Tri i po godine sam u Turskoj, igrao sam sa većinom igrača koji igraju za reprezentaciju. Očekuje nas veoma ozbiljan rival, ekipa koja predstavlja spoj mladosti i iskustva. Kvalitetna reprezentacija sačinjena od igrača od kojih većina igra u domaćem prvenstvu, koje je svake godine na sve većem nivou. To svakako utiče da igrači koji igraju za reprezentaciju sve više napreduju. U Turskoj je atmosfera odlična, na svakoj prvenstvenoj utakmici je tako. Oni osam godina nisu izborili plasman na veliko takmičenje i očekujem pun stadion i sjajnu atmosferu", kazao je je defanzivac crnogorske reprezentacije.

Kolektiv je, po Simiću, najveći adut nedjeljnog protivnika.

"Misilm da Turska ima dosta kvalitetnih igrača i ne može se reći koji će nas pojedinac najviše ugroziti. Ponavljam, igramo protiv kvalitetne reprezentacije i od svakog igrača prijeti podjednaka opasnost.

Crna Gora, iznas svega, gleda sebe. Iako oslabljena, Tumbakovićeva selekcija pokušaće da se predstavi na najbolji način.

"Vjerujem da napredujemo i da idemo ka tome što selektor traži od nas. Imamo dosta mladih igrača, novih igrača koji pokušavaju da se nametnu selektoru, da izbore svoje mjesto u reprezentaciji. Mislim da to rade na dobar način i vjerujem da će selektor biti na mukama da odabere ekipu za utakmicu", zaključuje Simić.

Nema ni Marka Baše

Listi povrijeđenih fudbalera pridružio se i Marko Baša - defanzivac Lila nije otputovao sa reprezentacijom u Antaliju.

Od 35 fudbalera, koje je selektor Ljubiša Tumbaković pozvao za ovu priliku, otpala su čak osmorica, uključujući i Mirka Vučinića, koji nije ni planiran da igra. Van kombinacija su i povrijeđeni Jovetić, Bakić, Nikolić, Rodić, Boljević i Grbić.

U Tursku su otputovali golmani Poleksić i Mijatović, defanzivci Simić, Tomašević, Šofranac, Marušić, Stojković, Volkov, Vešović, Zverotić, Radunović, Klimenta i Mijušković, vezisti Kašćelan, Vukčević, Šćekić, Zorić, Jovović, Kojašević, Marko Janković, Branislav Janković, Kosović i Savićević, te napadači Bećiraj, Mugoša i Raičević.

Bonus video: