Simultanka Jovetića kakvu Podgorica odavno nije vidjela

Tri gola Stevana Jovetića, ne zna se koji je ljepši od koga
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2017. 20:49h

Crna Gora je u 6. kolu kvalifikacija za Mundijal deklasirala Jermeniju pod Goricom sa 4:1 i vratila se pobjedama nakon dva vezana poraza, u novembru i martu.

Bila je to noć u kojoj se podgorički stadion naklonio majstoru - još od davnih vremena, navijači nisu imali priliku da vide partiju kakvu je odigrao, te golove koje je postigao, Stevan Jovetić. Dao ih je tri - ne zna se koji je bio ljepši od kojeg.

Gard Jermena prethodno je razgrnuo Bećiraj, a Jovetić udario „finu ruku” za prvi junski trijumf u desetogodišnjoj istoriji nacionalnog tima i ostanak ekipe Ljubiše Tumbakovića na kursu u borbi za 2. poziciju.

Gol u 85. sekundi

Krenulo je uraganski - Jovović je u 85. sekundi sjajno probio po lijevoj strani, Bećiraj kao tane uletio u peterac i vrhom kopačke sa prve stative loptu proslijedio u mrežu - 1:0 za Crnu Goru.

Bio je to perfektan start izmijenjene, pormlađene Tumbakovićeve postave, sa trojicom nekadašnjih mladih reprezentativaca, a dvojicom uz Jovovića koji su upisali prve minute u kvalifikacijama - Kosovićem i Jankovićem.

Rani gol, međutim, nije baš ohrabrujuće djelovao na našu reprezentaciju, posebno ne naš naš vezni red, pa su Jermeni, neočekivano, preuzeli kontrolu.

Mhitarijan je komandovao, uz podršku Ozbilica i Grigorijana, gosti su imali posjed, lijepe akcije, ali i jednu dobru šansu - Piceli je u 15. minutu bio u dobroj poziciji, ali mu je Petković ušao u šut.

Buđenje Jermena - ali je Crna Gora imala odgovor. I to kakav - najbolji mogući, a najteži za protivnika, kako to rade selekcije koje imaju vrhunsku individualnu klasu u timu.

Igrao se 28. minut kada je Stevan Jovetić sjajnom fintom „obrisao travu” sa jermenskim bekom i rezantnim udarcem sa ivice šesnaesterca, lijevom nogom, pogodio donji ugao - 2:0 za Crnu Goru. Jovetićev 21. gol na 46. meču u reprezentaciji, četvrti u ovim kvalifikacijama.

Ovakav Jovetić se dugo čekao - pokretač tima, lider, igrač koji jednim potezom, i u trenutku, promijeni tok utakmice.

Za razliku od prvog, drugi gol je ohrabrujuće djelovao na Tumbakovićeve momke. Jermeni su nestali sa terena, kao da ih je Jovetićeva majstorija ubila u pojam, a na drugoj strani, ređale su se akcije i šanse crnogorskog tima.

Jovetić i Bećiraj bili su dva na jedan sa Jermenima, pas nije prošao, opasan šut imao je Simić, Vukčević takođe...

U posljednjem minutu prvog poluvremena Bećiraj je sam razgrnuo jermensku odbranu, probio po desnoj strani i gađao u stativu za uzdahe i ovacije na otvotrenoj sceni.

Ni to nije bilo sve, Savić je u nadoknadi prvog dijela imao zicer - glavom je gađao od zemlju, ali se lopta visoko odbila i prebacila prečku.

Poluvrijeme u kojem su se gosti dobrih pola sata pitali na terenu Crna Gora je mogla da završi sa 3:0, 4:0...

Nova Jovetićeva majstorija

I u Jerevenu, Crna Gora je vodila 2:0 nakon prvog dijela igre, ali takve utakmice se igraju jednom u 10 godina.

Da ekipa Alana Petrosjana ni ne pomisli na sličan preokret pobrinuo se, ko drugi nego Jovetić, golčinom u 54. minutu. Opet je isfinitrao jermenskog fudbalera, gađao je 20 metara iskosa sa lijeve strane, ovoga puta desnom nogom, a lopta je pogodila raklje - 3:0 za Crnu Goru za totalnu egzaltaciju na tribinama. Bio je to Jovetićev 22, a simbolično - 100. gol u istoriji crnogorskog nacionalnog tima.

Mislilo se da je to bilo dovoljno, da je navijač crnogorske reprezentacije vidio sve što je mogao da poželi, a najljepše je, ispostavilo se, Jovetić ostavio za kraj.

Centaršut Bećiraja na drugu stativu, i makazice fudbalera koji je ove sezone dao tri gola evropskom prvaku Real Madridu, igrača koji trenutno nema klub. Crna Gora, međutim, ima majstora kakvih Evropa nema puno.

Ni gol Korjana u 89. minutu, kojim su Jermeni ublažili poraz, nije promijenio prelijepu sliku sa podgoričkog stadiona koja je večeras otišla u svijet.

TOK MEČA

Kraj pod Goricom, Crna Gora je slavila sa 4:1 i do kraja kvalifikacija će se boriti sa Danskom za 2. mjesto u grupi E.

89. minut - GOL ZA KAZAHSTAN. KORJAN JE BIO U MALOM OFSAJDU, ALI JE POGODIO.

84. minut - Crna Gora je "blindirala" veliko pojačanje. Sead Hakšabanović, koji je mogao da bira imeđu Švedske, Belgije, Albanije, Kosova i Crne Gore će uvijek biti "hrabri soko", jer je ušao u igru umjesto Vladimira Jovovića.

82. MINUT - NAJBOLJI MEČ KARIJERE STEVANA JOVETIĆA ZAČINJEN JOŠ JEDNOM MAJSTORIJOM ZA TV ŠPICE. FATOS BEĆIRAJ JE CENTRIRAO, A SJAJNI NAPADAČ HET-TRIK ZAOKRUŽIO FENOMENALNIM POLUMAKAZICAMA ZA 4:0!!!

75. minut - Emrah Klimenta ulazi umjesto Žarka Tomaševića.

71. minut - Prva izmjena Ljubiše Tumbakovića. Aleksandar Šćekić je ušao umjesto Nikole Vukčevića.

67. minut - Korjan je primio loptu leđima okrenut na 10-ak metara od gola, šutirao, ali je Marko Simić usporio loptu i omogućio Danijelu Petkoviću da je lagano uhvati.

62. minut - Poljska - Rumunija 3:0. Het-trik Levandovskog, drugi pogodak iz penala, koji je 11. golom u kvalifikacijama dostigao Kristijana Ronalda na čelu liste strijelaca.

59. minut - Druga izmjena kod Jermena. Manučarjan je zamijenio Ozbiliza.

57. minut - Poljska vodi 2:0 protiv Rumunije, opet Robert Levandovski. Napadaču Bajerna je ovo 10. gol u kvalifikacijama i čini se da će Poljaci direktno na Mundijal, a da će se Crna Gora i Danska boriti za 2. mjesto.

54. minut - NOVA MAJSTORIJA STEVANA JOVETIĆA, CRNA GORA VODI 3:0!!! Fenomenalni napadač je dugo vukao loptu sam i plasirao je u gornji lijevi ugao.

49. minut - Golman Jermenije je izaša uz gol-aut liniju, Stevan Jovetić mu oteo loptu, ali nije uspio da je doda Fatosu Bećiraju.

Počelo je drugo poluvrijeme, promjena u redovima Jermenije - Idigarjan je ušao umjesto Mkojana.

Poluvrijeme na stadionu pod Goricom, Crna Gora vodi 2:0 protiv Jermenije golovima Fatosa Bećiraja u 2. i Stevana Jovetića u 28. minutu. Nadamo se samo da se neće ponoviti meč istih rivala u Jerevanu, jer je isti rezultat bio nakon 45, ali su Jermeni preokrenuli i dobili 3:2.

45+1. minut - Stefan Savić je poslije kornera mogao da pogodi mrežu glavom, ali je bio neprecizan.

45. minut - Fatos Bećiraj se stuštio ka golu sa desne strane, raspalio po lopti i pogodio stativu. Šteta...

42. minut - Stevan Jovetić je pokušao da plasira lijevom nogom sa preko 20 metara, ali je šutirao preko gola.

38. minut - Fatos Bećiraj je ostao sam nakon pasa Marka Jankovića, ali se spetljao.

35. minut - Marko Janković je odlično šutirao, jedan od igrača Jermenije je malo skrenuo loptu, a Beglarjan je jedva odbranio.

29. minut - Vijest iz Poljske, lider grupe vodi 1:0 protiv Rumunije. Gol je dao Robert Levandovski iz penala.

28. minut - GOOOOL ZA CRNU GORU!!! Majstorija Stevana Jovetića, koji se sjajnom fintom oslobodio Mkojana i sa ivice kaznenog prostora pogodio lijevom nogom donji lijevi ugao.

22. minut - Pizeli je pokušao sa 30 metara iz slobodnog udarca, lako za Petkovića.

19. minut - Bećiraj je pretrčao Voskanjana, činilo se da će šutnuti, ali je štoper Jermenije nekako izbacio loptu. Napadač Dinama iz Mosklve je tražio faul, samim tim i penal i crveni karton, ali ništa od toga. Čini se da je sudija ispravno postupio.

17. minut - Brazilac sa jermenskim pasošem Pizeli je probao sa preko 25 metara, ali je Petković siguran

15. minut - Velika šansa za Jermeniju. Piceli je nakon duplog pasa bio sam ispred Danijela Petkovića, ali je mladi golman odbranio. Bilo je opasno i nakon kornera, ali je Korjan zakasnio.

9. minut - Korjan šutira sa 25 metara, ali Danijel Petković lako hvata.

POČETAK IZ SNOVA, CRNA GORA VODI 1:0!!! Stevan Jovetić je dodao loptu do Vladimira Jovovića, on je pronašao Fatosa Bećiraja, koji je dao gol u 85. sekundi!

Crna Gora i Jermenija od 20 i 45 igraju šesti meč u grupi E, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Poznati su sastavi timova.

Ljubiša Tumbaković ukazao je od starta povjerenje tandemu iz Partizana, Marko Janković - Nebojša Kosović, koji debituju u kvalifikacionim mečevima.

Marko Baša je na klupi, kao i Mirko Vučinić.

Crna Gora: Petković - Marušić, Savić, Simić, Tomašević - Kosović, Vukčević - Janković, Jovović, Jovetić - Bećiraj.

Jermenija u očekivanon sastavu, sa prvom zvijezdom Henrikom Mhitarjanom sa kapitensko trakom.

Jermenija: Beglarjan - Mkojan, Voskanijan, Andonijan, Dabgašjan - Mhitarjan, Grigorjan - Hovhanisjan, Pizeli, Ozbiliz - Korjan.

Nakon pet kola, Crna Gora ima sedam bodova, jedan više od Jermenije.

Galerija

Bonus video: