Šimunić: Bilić za mene više ne postoji

"Selektor je samo jednom razgovarao sa mnom prije Eura, rekao mi je da sam mu važan, a onda sam ostao na klupi bez ikakvog objašnjenja"...
2 komentar(a)
Hrvatska, Foto: Beta/AP
Hrvatska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2012. 19:04h

U Hrvatskoj je nekoliko dana nakon eliminacije sa Evroppskog prvenstva postalo jasno da selektor Slaven Bilić ipak nije imao tako moćnu podršku ekipe i javnosti, iako je tokom Eura sve izgledalo drugačije.

Nakon poraza od Španije su mu mediji čak i zahvaljivali i žalili što ide u Lokomotivu iz Moskve, ali sada, kada je euforija splasnula, Bilić vjerovatno još manje žali što je prošlost hrvatskog fudbala, a prvi koji je "udario" po njemu je defanzivac Josip Šimunić.

Popularni Džo je, naime, bio ljut što na Euru nije odigrao ni minut.

"Selektor je samo jednom razgovarao sa mnom prije Eura, rekao mi je da sam mu važan, a onda sam ostao na klupi bez ikakvog objašnjenja. Jesam li to zaslužio nakon svega što sam dao reprezentaciji?, zapitao se Šimunić u intervjuu za "Sportske novosti".

Šimunićevo mjesto je zauzeo Gordon Šildenfeld, koji je, doduše, u tandemu sa Vedranom Ćorlukom odradio veliki posao. Ipak, igrača Dinama iz Zagreba je zaboljelo to što ga je Bilić "ponizio".

"Bilić me je ponizio i kao igrača i čovjeka. Sebe je ocijenio peticom, ali ja mu kao osobi dajem jedinicu. On za mene više ne postoji", bio je jasan Šimunić, koji je istakao da su "vatreni" morali više u Poljskoj i Ukrajini.

"Ova ekipa mora da igra bolje. Morali smo da prođemo grupu, samo da smo imali boljeg i hrabrijeg selektora", istakao je Šimunić, koji je inače rođen u Australiji.

I poslije svega što je izrekao Šimunić, kritičari kao da su se probudili, pa je imao šta da kaže i Miroslav-Ćiro Blažević.

"Hrvatska je protiv Španije odigrala za peticu, ali mandat Bilića nije za istu ocjenu", naglasio je Blažević i onda uporedio sebe i Bilića.

"Slavimo ekipu, a ja sam osvojio 5. mjesto u Evropi prve godine, pa me je Tuđmanova straža čuvala od naroda, koji je želio da me bičuje. Bilić je ispao i dočekan je kao heroj. I neka je, hvala Bogu što je tako", rekao je Blažević.

Ćiro je stao i u odbranu Šimunića.

"Šimunić je veliki igrač i sportista. Mislim da je zaslužio neku pažnju, a ne ignorisanje. Ali, nije on jedini nezadovoljan, i Eduardo da Silva je rekao da ovaj rezultat ne znači ništa", istakao je bivši selektor Bosne i Hercegovine.

Bonus video: