Siniša Mihajlović: Znao sam da ću da pobijedim bolest

“Proveo sam dva najlepša meseca u mom životu. Činjenica je da sam četiri mjeseca bio u sobi tri sa tri. Jednom nedeljno sam izlazio napolje. Za mene je ovo bio kao odmor", rekao je Mihajlović
1202 pregleda 0 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Andrew Medichini
Mihajlović, Foto: Andrew Medichini

Oporavak Siniše Mihajlovića od leukemije je pri kraju, srpski trener se osjeća dobro, što je i potvrdio gostujući sinoć u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na TV Nova S.

Govorio je o trenutku kada je saznao da ima tešku bolest, a vrijeme u izolaciji zbog koronavirusa bilo mu je, kako je rekao, najljepši dio života.

“Proveo sam dva najlepša meseca u mom životu. Činjenica je da sam četiri mjeseca bio u sobi tri sa tri. Jednom nedeljno sam izlazio napolje. Za mene je ovo bio kao odmor", rekao je Mihajlović.

On je u julu prošle godine otkrio da je teško bolestan.

"Od leukemije se čovjek brzo umori, lakše krvari, ali ja nisam imao te simptome. Samo mi se jedan dan tokom boravka na Sardiniji desilo da nisam imao snage da ustanem iz kreveta. Poslije dva dana sam u Bolonji otišao na magnetnu rezonancu. Doktor mi je rekao da sigurno imam veliku toleranciju na bol jer mi je cijeli organizam bio upaljen.

"Potom sam uradio dodatna ispitivanja. Poslije jednog treninga prišao mi je doktor i tražio da pričamo nasamo. Krenuo je da okoliša, pa sam mu rekao: Reci mi odmah šta je, na šta je on odgovorio da imam leukemiju. Pitao sam ga da li se od nje umire i dobio odgovor da se prije 20 godina umiralo, ali da je danas moguće izliječiti se. Od prvog momenta sam jedva čekao da počnem da se liječim i ni na momenat nisam mislio da neću pobijediti bolest. Mislim da sam postao bolji čovjek, više razmišljam, teže planem i uživam u stvarima o kojima nisam ni razmišljao ranije, koje su mi bile normalne, poput udisanja čistog vazduha", kazao je on.

Mihajlović je i tokom liječenja bio uz igrače Bolonje, vodio ih na utakmicama Serije A kad god je mogao.

Bonus video: