Siti blizu prvog četvrtfinala, PSV i Atletiko bez golova

Siti blizu prvog četvrtfinala Lige šampiona, nakon pobjede u Kijevu 3:1. Bez golova u Ajndhovenu
0 komentar(a)
siti, Foto: Reuters
siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2016. 22:02h

Fudbaleri Mančester sitija na pola koraka su od najvećeg uspjeha u Ligi šampiona u istoriji kluba. Siti je slavio 3:1 u Kijevu, golovima Aguera, Silve i Turea.

Domaćin je na startu u drugog poluvremena napravio pritisak, smanjio na 2:1, ali brzo su gosti uveli meč u svoj ritam.

U Ajndhovenu nije bilo golova. Atletiko je bio opasniji, imao skoro pola sata igrača više, ali moraće u Madridu da traži put do četvrtfinala.

Tok mečeva

89. minut - to što nije uradio glavom sa šest metara, Jaja Ture je uradio nogom sa ivice šesnaesterca - precizno u desni ugao, za velikih 3:1. Siti blizu prvog plasmana u četvrtfinale.

85. minut - još jedan pokušaj Grizmana. Zet je ovoga puta imao lak posao. Atletiko ne može da pronađe put kroz odbranu PSV-a.

81. minut - zlatna šansa za Jaju Turea. Centrirao je Sterling, Tureov šut glavom završio za nekoliko centimetara pored stative.

79. minut - Dinamo, ipak, ne odustaje - Bujalski je opasno ciljao sa ivice šesnaesterca, Hart je odlično odbio loptu, koja je išla u donji desni ugao.

76. minut - polako, čini se, popušta pritisak Dinama. Siti opasan iz kontri. Dva puta je Fernandinjo ubacio sa desne strane, nekako se izvukao domaćin...

Dijego Simeone osjeća da Atletiko može do pobjede. Izašao je Saul, ušao napadač Korea.

69. minut - golman Zet je heroj PSV-a, najzaslužniji što još nema golova u Ajndhovenu. Sjajna odbrana nakon gromovitog udarca Gabija.

68. minut - velika prednost za Atletiko, PSV je ostao sa desetoricom. Dva žuta kartona dobio je Gaston Pereiro.

Samo četiri puta na 35 utakmica u Ligi šampiona, Mančester siti nije primio gol. Na posljednjih devet kapitulirao je bar po jednom.

58. minut - Dinamu se isplatio rizik - uz malo sreće Bujalski je savladao Harta. Lopta je zakačila Kompanija i prevarila golmana Sitija.

57. minut - šansa za PSV. Umalo je Koke, u pokušaju da izbaci loptu, umalo pogodio sopstvenu mrežu.

52. minut - Jarmolenko je pokušao iskosa sa desne strane, pored suprotne stative.

Dinamo napravio pritisak na startu drugog poluvremena, ali čvrsta je odbrana Sitija. Otamendi sve stiže, Argentinac je neprelazan pred golom Harta.

U timu Dinama ušao je ofanzivni Žunior Moraeš, tim iz Kijeva mora da ide na sve ili ništa.

Počela su druga poluvremena u Kijevu i Ajndhovenu.

Nakon prvih 45 minuta, Mančester siti ima velikih 2:0 u Kijevu. Aguero umirio domaćina, David Silva udvostručio vođstvo.

U Ajndhovenu nema golova. Šansu utakmice za sada je imao napadač Atletika Grizman, čiji je pokušaj sjajno zaustavio golman PSV Zet.

40. minut - velikih 2:0 za Siti u Kijevu. Sjajna akcija Aguera, koji je petom ostavio za Sterlinga na lijevoj strani, asistencija i lak posao za Davida Silvu.

35. minut - još jedna šansa za Mančester siti. Ture je pokušao sa 13-14 metara u bliži ugao, odličan Šovkovski.

32. minut - uzbuđenja u Ajndhovenu. Opasno je zaprijetio domaćin. Proper je šutirao, Oblak pokazao kakav refleks ima. Ostalo je 0:0.

30. minut - velika šansa za Atletiko, najveća do sada. Grizman je bio sam ispred Zeta, još jedna odbrana golmana PSV-a.

Atletiko kontroliše utakmicu u Ajndhovenu. I tradicija je na strani "kolčonerosa" - PSV nije sačuvao mrežu na osam mečeva protiv španskih klubova u Ligi šampiona.

22. minut - dijagonala Aguera završila je za 20-ak centimetara pored stative. Siti potpuno dominira nakon vođstva.

18. minut - još jedna šansa za Atletiko. Koke je pokušao da lobuje Zeta, ali je golman PSV-a bio budan i spretan.

Aguero je postigao 16. gol u Ligi šampiona na posljednjih 17 mečeva na kojima je bio starter.

15. minut - Mančester siti počeo stidljivo u Kijevu, ali j u 15. minutu buknuo golgeterski potencijal Kuna Aguera.

Kakva šansa za Atletiko već u 3. minutu utakmice. Vijeto je izašao sam na golmana, uspio da ga prebaci, ali je Bruma "očistio" sa gol-linije.

Počele su utakmice!

Trener Atletika Dijego Simeone odlučio je da crnogorskom reprezentativcu Stefanu Saviću pruži priliku od prvog minuta u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona protiv PSV-a u Ajndhovenu.

U paru sa Savićem igraće Urugvajac Dijego Godin.

"Kolćonerosi" žele da ostvare dobar rezultat na "Filips areni" kako bi olakšali sebi revanš u Madridu i treći put zaredom se plasirali u četvrtafinale Lige šampiona.

A prvi plasman među osam najboljih evropskih ekipa "lovi" Mančester siti, koji igra sa Dinamom u Kijevu.

Obje utakmice počinju u 20.45.

U do sada odigranim prvim mečevima osmine finala LŠ postignuti sljedeći rezultati: PSŽ - Čelsi 2:1, Benfika - Zenit 1:0, Roma - Real Madrid 0:2, Gent - Volfsburg 2:3, Arsenal - Barselona 0:2 i Juventus - Bajern 2:2.

Bonus video: