Siti eliminisao Arsenal, Savić igrao cijeli meč

Lider Premijer lige slavio golom Serhija Aguera u 84. minutu i izbacio "tobdžije" iz Kupa u kojem su prošle sezone igrali finale...
0 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2011. 22:44h

Mančester siti se plasirao u polufinale Liga kupa Engleske - "građani" su savladali Arsenal na "Emirejtsu" sa 1:0, a junak trijumfa je bio Serhio Aguero koji je pogodio šest minuta prije kraja.

Stefan Savić je u rotaciji kod Roberta Manćinija dobio svih 90 minuta u Londonu i uspješno se nosio sa rezervnim napadačima "tobdžija" (u timu nije bilo najboljeg strijelca Robina van Persija).

U odličnom meču, gdje su svoje šanse imala oba tima, presudila je kontra koju je pokrenuo Edin Džeko. Bosanac je vukao loptu skoro 50 metara, proslijedio je do Adama Džonsona, a ovaj majstorski uposlio Aguera koji je bez problema savladao Fabijanskog.

Arsenal je nakon toga imao dvije šanse, ali je Arsen Venger morao da se suoči sa eliminacijom iz Kupa u kojem je prošle sezone stigao do finala.

U polufinale se plasirao i Liverpul koji je pobijedio Čelzi u Londonu sa 2:0 golovima Maksija Rodrigesa i mladog desnog beka Kelija.

Menadžer "plavaca" Andre Viljaš-Boaš je opet u velikom problemu.

"Liverpul je bio superioran, ubio je utakmicu kada mu je to bilo najpotrebnije", rekao je Portugalac.

Kardif je eliminisao Blekburn (2:0), a Simon Vukčević je meč u Velsu odgledao sa klupe.

Posljednji polufinalista biće poznat nakon sjutrašnjeg okršaja Mančester junajteda i Kristal palasa.

Bonus video: