Siti i Jovetić prijete šampionu

"Ova utakmica će pokazati gdje je Bajernu mjesto u evropskom fudbalu nakon dolaska Gvardiole", kazao je Otmar Hicfeld
65 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2013. 13:30h

Mančester siti i Bajern igraju večeras na Ostrvu derbi 2. kola takmičenja po grupama Lige šampiona.

Iako duel evropskog prvaka i jednog od najboljih timova u Engleskoj nije odlučujući, jer su oba tima pobjedama u prvom kolu napravila korak ka drugoj fazi, a mogu čak i remijem da potvrde taj put, duel na "Etihadu" mogao bi da pruži mnoge odgovore.

A pitanja su prije svega vezana za Mančester siti.

Ekipa Manuela Pelegrinija igra promjenjivo u Premijer ligi, od sjaja do očaja - napunila je mrežu Njukasla, pa izgubila od Kardifa, ponizila Mančester junajted, pa izgubila od Aston Viile - toliko da su i engleski mediji u nedoumici: Kakav je Siti tim?

Duel protiv Bajerna, aktuelnog evropskog šampiona, mogao bi dijelom da pokaže koliki su kapaciteti tima koji je dva puta zaredom, pod Robertom Manćinijem, ispadao u prvoj fazi Lige šampiona.

HICFELD: Test za Gvardiolu

Na drugoj strani, i Bajern je na velikom ispitu.

Njemački mediji kontaktirali su nekadašnjeg evropskog prvaka sa Bajernom i Borusijom, legendarnog Otmara Hicfelda, koji je gostovanje njemačkog šampiona Mančester sitiju okarakterisao kao veliki test, ne toliko za Bavarce koliko za njihovog trenera Pepa Gvardiolu.

"Ova utakmica će pokazati gdje je Bajernu mjesto u evropskom fudbalu nakon dolaska Gvardiole", kazao je čuveni "general".

I zaista, od finala evropskog Superkupa sa Čelzijem (pobjeda nakon penala), Gvardiola nije imao veći test na klupi Bajerna, niti je igrao protiv tima sa većim zvijezdama.

Dobra vijest za Bajern je oporavak Marija Gecea, koji je otputovao u Mančester i večeras će konkurisati za tim.

"Jedva čekam da zaigram, ali ne zaboravite da sam pauzirao četiri sedmice. Moram da budem strpljiv", kazao je Gece.

PELEGRINI: Pobjeda prva opcija

A Pelegrinijev "Gece" zove se Stevan Jovetić.

Crnogorski napadač nakon oporavka od povrede dobija sve veće povjerenje čileanskog trenera, vjerovatno će ga dobiti i večeras, od prvog minuta ili sa klupe...

"Igramo kući, ali protiv najjačeg mogućeg tima. To znači da moramo da budemo na top nivou ako želimo pozitivan rezultat. Važno je da budemo fokusirani, jer protiv tima kakav je Bajern, svaka greška se skupo plaća, odmah dobijete gol", kazao je Pelegrini.

Trener Sitija, međutim, želi sva tri boda, bez obzira na ime protivnika...

"Ne mislimo na remi. Naravno, ako ne budemo mogli da pobijedimo, bod je bolji izbor od poraza, ali pobjeda je naša prva opcija", dodao je 60-godišnji stručnjak.

Serhio Aguero i David Silva proći će posljednji test pred utakmicu prije nego što se utvrdi da li su spremni da istrče na teren.

Obojicu muče povrede...

MANĆINI debituje, Vučinić počinje

U grupi B, Juventus je na popravnom protiv Galatasaraja, nakon neplaniranog gubitka dva boda protiv Kopenhagena u Danskoj (1:1).

Šampionu Italije suprostaviće se "italijanski" tim - klub iz Istanbula prije dva dana je preuzeo Italijan Roberto Manćini, koji će na debiju pokušati da zatvori prilaze svom golu.

"Srećna je slučajnost što ću debitovati protiv Juventusa. Biće veliki izazov spremiti utakmicu za samo jedan dan", rekao je Manćini italijanskim medijima.

Trener Juventusa Antonio Konte ne može da računa na Karlosa Tevesa, koji se povrijedio u subotu protiv Torina, ali sa ili bez Argentinca - Mirko Vučinić je predviđen da počne ovaj meč.

Vidjeće se ko će mu praviti društvo u napadu, Ljorente ili Kvaljarela.

Crnogorski napadač, koji je juče napunio 30 godina, i dalje ima problema sa petom i vjerovatno će morati na operaciju, pitanje je da li u januaru ili na kraju sezone.

U drugom meču grupe Real čeka Kopenhagen i sve osim pobjede bilo bi katastrofa za Karla Anćelotija i njegov tim.

Madriđani u Španiji kasne pet bodova za Barselonom i Atletikom, ali taj zaostatak je beznačajan ako se pogleda Kopenhagen, koji je u zoni ispadanja u danskom prvenstvu.

IBRA cilja titulu Lige šampiona

PSŽ dočekuje Benfiku, a prva zvijezda "svetaca" Zlatan Ibrahimović gleda mnogo dalje od večerašnjeg meča.

"Imam mnogo snova, a pehar Lige šampiona svakako je jedan od njih. Mislim da to mogu da uradim sa Pari Sen Žermenom. Neće biti lako, ali smo na dobrom putu - rivali su se prošle godine pitali ko smo mi, a sada nas već poštuju", izjavio je Šveđanin, koji u bogatoj karijeri ima mnogo nacionalnih titula, ali ne i trofej Lige šampiona.

U grupi A derbi se igra u Donjecku - Mančester junajted će na samom kraju Ukrajine pokušati da zaliječi rane iz Premijer lige, gdje su "đavoli" zabilježili najgori start sezone u posljednje 24 godine.

"Ako neko treba da odgovara za loš početak, uperite prstom u mene. Nadam se da ćemo igrati bolje"; izjavio je Mojes.

Šahtjor ne uliva strah u kosti rivalima kao prošle sezone, ali Ukrajinci žele pobjedu.

"Mančester junajted je jedna od najboljih ekipa u Evropi, ali nisu vanzemaljci. Ne plašimo se, možemo da pobijedimo", kazao je defanzivac Šahtjora Jaroslav Rakickij.

Parovi

GRUPA A

Bajer - Sosijedad 20.45

Šahtjor - Mančester j. 20.45

GRUPA B

Juventus - Galatasaraj 20.45

Real M. - Kopenhagen 20.45

GRUPA C

Anderleht - Olimpijakos 20.45

PSŽ - Benfika 20.45

GRUPA D

CSKA M. - Plzenj 18.00

Mančester s. - Bajern 20.45

Galerija

Bonus video: