Siti i Junajted potonuli protiv Vile i VBA, Arsenal sam na vrhu

“Građani” su dva puta vodili na “Vila parku”, ali su izgubili 3:2, dok je VBA sasvim zasluženo osvojio “Old traford”. U derbiju Londona, Totenhem i Čelzi su podijelili bodove (1:1)
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2013. 18:54h

Šok na Ostrvu - oba mančesterska giganta izgubila su od timova iz Birmingema. VBA je na "Old trafordu" ponizio Junajted (2:1), a Siti je u čudnom meču poražen na gostovanju Aston Vili (3:2).

"Vilenjaci" su dva puta gubili, ali su smogli snage da dođu do trijumfa, iako su uputili samo četiri šuta ka golu rivala.

Siti je poveo golom Jaje Turea u 45. minutu, koji je skrenuo loptu nakon kornera i iznenadio sve, pa i sebe. Izjednačio je Karim El Ahmadi u 51. iz ofsajda, da bi Edin Džeko nakon novog kornera Nasrija leđima matirao Breda Guzana!

Novo izjednačenje je donio Leandro Bakuna fenomenalnim golom iz slobodnog udarca u 74. minutu, a 120 sekundi kasnije za potpuni preokret su se pobrinuli golman Vile, defanzivci "građana" i Andreas Vajman - Guzan je degažirao loptu, Vensan Kompani i Matija Nastasić nisu mogli da se dogovore ko će je prekinuti, a 22-godišnji Austrijanac je proturio pored istrčalog Džoa Harta.

Tuga na klupi Sitija

Stevan Jovetić je u 74. minutu ušao u igru umjesto Džeka i imao jedan skroman pokušaj.

"Odigrali smo veoma veoma dobro i zaslužili smo da pobijedimo, ali u pet minuta (kada je Aston Vila postigla dva gola) sve dobro smo bacili. Način na koji smo izgubili utakmicu je nevjerovatan. Dva puta smo vodili i kontrolisali smo utakmicu", rekao je Pelegrini nakon meča, prenose britanski mediji.

Stotinjak kilometara dalje, na "Old trafordu", Junajted je nastavio da posrće i dozvolio Vest Bromiču da slavi sa 2:1.

Morgan Amalfitano je najavio senzaciju u 54. minutu, Vejn Runi je u 57. izjednačio iz slobodnog udarca, da bi se za novi košmar na "Teatru snova" pobrinuo Saido Berahino, koji je kroz noge Rija Ferdinanda fenomenalno pogodio mrežu Davida de Hee.

Otvorio bravu De Hee: Morgan Amalfitano postiže prvi gol

Da je trijumf tima Stiva Klarka potpuno zaslužen, govori i činjenica da je pri rezultatu 1:1 Jonas Oslon zatresao prečku, a Amalfitano natjerao De Heu na spektakularnu odbranu.

"Nismo se dobro branili u drugom poluvremenu, ali kada smo se vratili, očekivao sam da ćemo pobijediti zbog kvaliteta koji imamo. "Navijači dolaze na stadion očekujući da mi igramo dobro, ali mi nismo igrali dobro. Pokušali smo da se trgnemo u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli. Uvijek će biti loših rezultata, ali pitanje je kako se suočiti s njima. Ima još mnogo utakmica, moramo njima da se okrenemo", kazao je trener Junajteda Dejvid Mojes.

Totenhem i Čelzi su odigrali neriješeno 1:1 u premijernom i derbi meču 6. kola engleske Premijer lige.

Na rasprodatom "Vajt Hart Lejnu" domaćin je poveo golom Islanđanina Gilfija Sigurdsona u 19. minutu, a izjednačio je Džon Teri u 65. minutu.

Čelzi je posljednjih 10 minuta odigrao sa igračem manje zbog isključenja Fernanda Toresa.

Nakon šest kola, sam na vrhu tabele je Arsenal. Tim Arsena Vengera je na otvaranju sezone poražen od Aston Vile na „Emirejtsu”, a onda je nanizao pet pobjeda.

Posljednja je ostvarena večeras u Velsu, gdje su „tobdžije” demonstrirale pravi blickrig i golovima Serža Gnabrija u 58. i Arona Ramzija u 68. minutu osigurale pobjedu protiv Svonsija (2:1), koji je smanjio u 82. preko Bena Dejvisa.

Rezultati 6. kola

Totenhem - Čelzi 1:1

Sigurdson 19 - Teri 65.

Aston Vila - Mančester siti 3:2

El Ahmadi 51, Bakuna 74, Vajman 76 - Ture 45, Džeko 57.

Mančester junajted - VBA 1:2

Runi 57 - Amalfitano 54, Berahino 67.

Fulam - Kardif 1:2

Ruis 45 - Koker 12, Mač 90.

Hal - Vest Hem 1:0

Brejdi 12. (penal)

Sautempton - Kristal Palas 2:0

Osvaldo 47, Lambert 49.

Svonsi - Arsenal 1:2

Dejvis 82 - Gnabri 58, Ramzi 62.

NEDJELJA

Stouk - Norič

Sanderlend - Liverpul

PONEDJELJAK

Everton - Njukasl

Tabela: Arsenal 15, Totenhem 13, Čelzi, Sautempton 11, Mančester siti, Liverpul, Hal 10, Everton, Aston Vila 9, VBA, Kardif 8, Mančester junajted, Svonsi, Stouk, Njukasl 7, Vest Hem 5, Norič, Fulam 4, Kristal Palas 3, Sanderlend 1.

Galerija

Bonus video: