Siti napravio najveći transfer u klupskoj istoriji

Ovaj 23-godišnji Francuz je odavno želja Pepa Gvardiole, koji je pokušao da ga dovede još dok je vodio Bajern, a vjerovatno bi i uspio da se Laport nije tada teško povrijedio
1 komentar(a)
Ajmerik Laport, Foto: Twitter
Ajmerik Laport, Foto: Twitter
Ažurirano: 29.01.2018. 15:59h

Čeka se samo potvrda iz kluba, ali više nema dileme da je Mančester siti kompletirao najveći transfer u istoriji.

Novi štoper "građana" postaće Ajmerik Laport, nakon što je Atletik Bilbao objavio da je sve dogovorio sa liderom Premijer lige.

Laport će Siti koštati 57 miliona funti, koliko iznosi otkupna klauzula, pa se očekuje da već sjutra stigne u Mančester na medicinske preglede i potpis ugovora.

"U Atletik sam došao kao dječak, a ovdje sam postao i čovjek i fudbaler. Hvala klubu na svemu što je učinio za mene. Vrijeme je da prihvatim novi izazov, ali ne želim da ovo bude zbogom Atletiku, već doviđenja. Ostavljam jedinstven klub, poseban po mnogo čemu", stoji u pismu kojim se Laport obratio baskijskim navijačima.

Ovaj 23-godišnji Francuz je odavno želja Pepa Gvardiole, koji je pokušao da ga dovede još dok je vodio Bajern, a vjerovatno bi i uspio da se Laport nije tada teško povrijedio.

Sada su se stekli svi uslovi da Gvardiola sarađuje sa Laportom, koji je ove sezone odigrao 30 mečeva za baskijski tim u svim takmičenjima.

Dosadašnji najveći transfer Sitija bio je dolazak Kevina de Brujnea iz Volfsburga koji je plaćen 55 miliona funti 2015. godine, a u međuvremenu su stigli i Benžamin Mendi iz Monaka (52), DŽon Stouns iz Evertona (47,5), Kajl Voker (Totenhem 45), te Rahim Sterling koji je prije dvije i po godine pojačao "građane" iz Liverpula za 44 miliona funti.

Bonus video: