Siti osvojio Liga kup, Ture i Nasri presudili Sanderlendu

Tim iz Mančestera gubio na poluvremenu, a onda evrogolovima vezista za svega dva minuta preokrenuo i došao do pehara na "Vembliju"
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2014. 16:21h

Evrogolovi Jaje Turea i Samira Nasrija u samo dva minuta donijeli su trofej Mančester sitiju - "građani" su u finalu Liga kupa Engleske bili bolji od Sanderlenda sa 3:1.

Siti definitivno nije u formi kao u većem dijelu sezone, ali je na individualnu klasu odradio ovo finale, iako je već poslije 10 minuta Favio Borini majstorski zatresao mrežu i donio prednost "crnim mačkama".

Italijan je kasnije imao i veliku šansu za 2:0, a onda je u 55. i 56. samo mogao da posmatra kako ga Siti surovo kažnjava - prvo Ture sa više od 20 metara, potom i Nasri sa ivice kaznenog prostora omogućili su svom timu da osvoji Liga kup prvi put još od 1976. godine.

Na kraju je u 90. minutu Hesus Navas (Stevan Jovetić zbog povrede nije bio u kombinaciji za ovaj meč) potpisao trofej, i to samo 30 sekundi pošto je Stiven Flečer propustio priliku za 2:2...

Takođe, za menadžera "građana" Manuela Pelegrinija je ovo prvi trofej od kada je u Evropi, dok je Sanderlend, koji je ove sezone već eliminisao Čelzi i Mančester junajted, poražen i u drugom finalu ovog takmičenja u istoriji.

"Zaslužili smo ovaj trofej, jer smo od prve utakmice do ove finalne igrali odlično postigli veliki broj golova. Pobjeda u takmičenju je veoma važna za sve nas, od kluba, igrača, navijača, stručnog štaba...", rekao je Pelegrini i čestitao protivniku na velikoj utakmici:

"Sanderlend je bio sjajan, nije nam dozvolio da igramo onako kako želimo, lopta je u napadu išla sporo. Postigli smo dva prekrasna gola i to je nagrada za strpljenje", dodao je Čileanac.

Menadžer Sanderlenda Gus Pojet je istakao da posebnu zahvalnost duguje navijačima.

"Zbog njih se osjećam bolje, jer su nam dali veliku podršku nakon utakmice. Žao mi je što im nismo podarili pehar, jako je teško kada izlazite s terena kao gubitnici. Ali, fanovi su nam sada najpotrebniji, od sjutra nas čeka bnorba za opstanak", rekao je Pojet.

Galerija

Bonus video: