Siti po notama stare garde: Aguero, Silva i Ture mijenjaju istoriju kluba

Pobjedom u Ukrajini protiv kijevskog Dinama sa 3:1, Mančester siti stigao na korak od najvećeg evropskog uspjeha kluba ikada
0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2016. 22:42h

Da bi pronašao evropski identitet, Mančester siti je morao da putuje na istočni front - pobjedom u hladnom Kijevu protiv Dinama sa 3:1, engleski klub arapskih vlasnika maltene je bukirao prvi plasman u četvrtfinale Lige šampiona ikada.

Aguero, Silva, Ture...

Manuel Pelegrini je ljetos mnogo kupovao, kupovaće i Pep Gvardiola, na „Etihadu” je svakog ljeta i zime prometno kao na autobuskoj stanici, ali Siti posljednjih godina blista samo kada blistaju njih trojica - Kun Aguero, David Silva i Jaja Ture.

Golovima „stare garde”, osporavani mančesterski klub je stigao na korak od najvećeg klupskog uspjeha u istoriji, i konačno obradovao Engleze - Arsenal je pred ispadanjem, i Ćelsiju će biti teško protiv Pari Sen Žermena u revanšu, dok se Junajted oprostio odavno.

Svi pogledi iz kolijevke fudbala upereni su ka odlazećem Pelegriniju.

"Odlična partija, sa mnogo presinga. Kontrolisali smo veći dio utakmice, a imali smo i sjajnog Džoa Harta, koji je imao nekoliko prvoklasnih intervencija. Djelovali smo kao tim koji je gledan uspjeha i zato nosimo kući sjajan rezultat", kazao je nakon meča kapiten Sitija Vensan Kompani.

Pelegrini je u nedjelju u „važnom” meču FA Kupa odmarao sve fudbalere koji su počeli utakmicu u Kijevu. Makar za sinoćnji duel - to je bila prava odluka.

Jer, nakon duže vremena „građani” su djelovali svježe, a akcija iz 40. minuta kada su se Aguero, Sterling i egzekutor Silva ušetali u gol pokazala je da napad engleskog tima i dalje posjeduje magiju.

"Srećan sam, rezultat je sjajan, ali nije gotovo. U fudbalu nikada ne smijete da pomislite da je gotovo", oprezan je Pelegrini.

Dinamo pritiskao, ali samo 20 minuta

Dinamo je napravio pritisak početkom nastavka, pokazavši da nije zalutao u osminu finala. Bujalski je smanjio na 2:1, ali su gosti ubrzo opet preuzeli kontrolu, a u nogama ukrajinskih fudbalera osjetila se duga zimska pauza.

Ture je u finišu promašio zicer, ali je samo koji minut kasnije stavio tačku - plasiranom loptom sa ivice šesnaestetca, i to lijevom nogom, ponudio je nešto najbolje iz svog repertoara.

Bonus video: