Siti pokazao moć protiv "redsa"

Konačnih 3:0 pokazuju dominaciju „građana” u derbiju od kojeg je puno očekivao Mančester junajted, ali izuzev prvih pola sata "redsi" nisu imali šansi protiv lidera...
0 komentar(a)
Ture, Foto: REUTERS
Ture, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.01.2012. 22:48h

Liverpul je prvi put nadigran i pobijeđen u derbijima ove sezone, a Mančester siti pod velikim pritiskom pokazao moć koja je karakteristična za šampionske ekipe.

Konačnih 3:0 pokazuju dominaciju „građana” u derbiju od kojeg je puno očekivao Mančester junajted (sjutra gostuje Njukaslu), ali izuzev prvih pola sata „redsi” nisu imali šansi protiv lidera...

Nakon što je Stjuart Dauning promašio zicer u 9. minutu, samo 180 sekundi kasnije je meč pošao u potpuno drugom smjeru - Serhio Aguero je opalio po lopti sa 20 metara, a Pepe Rejna dozvolio da mu prođe ispod ruku i uđe u gol.

Prethodno je i Dirk Kajt izgubio loptu ispred svog gola...

Nakon toga je sve bilo drugačije, Liverpul je postao manje opasan, Endi Kerol nije mogao sam protiv odbrane protivnika, a gol Jaje Turea u 33. je bio najava da je utakmica riješena.

Tačku je u drugom poluvremenu stavio Džejms Milner iz penala.

"Tim je reakcijom u ovom meču pokazao kakav kvalitet posjeduje. Ovo su tri velika boda, jer nismo zaslužili da izgubimo od Sanderlenda. Ipak, važno je da smo se izdigli nakon tog nesrećnog poraza", rekao je kapiten Vensan Kompani.

Siti sada ima tri boda više od "crvenih đavola" i sjutra se uzda u motiv Njukasla koji želi da zaustavi aktuelnog prvaka Engleske.

O snazi Sitija dovoljno govori i podatak da su ove sezone izgubili samo jedan derbi (savladao ih je Čelzi), kao i da su redom padali Mančester junajted, Totenhem, Arsenal, sada Liverpul...

A tim koji je sada u trendu u Londonu je Totenhem - Sparsi su savladali VBA (1:0) i potvrdili treće mjesto sa pet bodova i utakmicom više od Čelzija.

Na "Vajt Harta lejnu" je presudio gol Džermejna Defoa u 63. minutu.

"Bili smo favoriti i to smo opravdali. Međutim, vidjelo se koliko je VBA opasan tim, nije bilo nimalo lako", kazao je menadžer Totenhema Hari Rednap.

Sanderlend sa novim menadžerom Martinom O'Nilom polako postaje noćna mora za timove u Engleskoj.

"Crne mačke" su prije tri dana pobijedili Siti, a sinoć su deklasirali Vigan u gostima sa 4:1.

Od kada je O'Nil stigao tim sa "Stadiona svjetlosti" ima četiri pobjede i po jedan remi i poraz.

Rezultati

Mančester siti - Liverpul 3:0 (Aguero 11, Ture 33, Milner (penal) 75)

Totenhem - VBA 1:0 (Defo 63)

Vigan - Sanderlend 1:4 (Rodaljega 62 - Gardner 45, Meklin 55, Sesenjo 73, Von 80).

Ponedjeljak

Fulam - Arsenal 2:1

Aston Vila - Svonsi 0:2

Blekburn - Stouk 1:2

KPR - Norič 1:2

Volvs - Čelzi 1:2

Sjutra

Everton - Bolton

Njukasl - Mančester junajted.

Bonus video: