Siti posustaje, Jovetić asistirao za 2:2 protiv Sanderlenda

Nije gotovo, ali je sada sve u rukama Liverpula i Čelzija - koja od ove dvije ekipe dobije svoje mečeve do kraja (četiri utakmice) osvojiće šampionski pehar
0 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2014. 21:15h

Mančester siti odigrao je 2:2 protiv Sanderlenda kod kuće u zaostalom meču Premijer lige i gotovo da se oprostio od šampionskih snova.

Nije gotovo, ali sada ne samo da je sve u rukama Liverpula, već i Čelzija - koja od ove dvije ekipe dobije svoje mečeve do kraja (četiri utakmice) osvojiće titulu.

U prednosti su "redsi", kojima odgovara da odigraju neriješeno sa Čelzijem za 10 dana na svom terenu (pod uslovom da dobiju ostale mečeve), dok "plavci" moraju da pobijede u derbiju.

A šta god da se desi u derbiju, Siti će morati da sačeka još jedan kiks Liverpula (ili Čelzija), a to je pozicija u koju najplaćeniji tim na svijetu nikako nije želio da se nađe.

Četa Manuela Pelegrinija povela je već u 2. minutu golom Fernandinja nakon asistencije Aguera i sjajnog propuštanja Negreda, ali je posljednjeplasirani Sanderlend još u prvom poluvremenu propustio tri čista zicera za izjednačenje.

Bolju igru na terenu favorita "crne mačke" su naplatile u drugom poluvremenu - Konor Vikan je pogodio dva puta, u 73. i 83. minutu, oba puta na asistenciju Đakerinija.

Stevan Jovetić je ušao u igru u 56. minutu umjesto Aguera, a dva minuta prije kraja odigrao fantastičnu povratnu loptu za Nasrija, koji je uz pomoć golmana Manonea izjednačio na 2:2.

Ni tu nije bio kraj, Francuz je u nadoknadi propustio veliku šansu da donese Sitiju tri boda.

Remi, kakva ironija, ne odgovara ni Sanderlendu, koji je ostao prikovan za posljednju poziciju.

Korak je izgubio i Everton, ali za Ligom šampiona, nakon što je na svom "Gusison parku" izgubio od Kristal Palasa sa 3:2.

Porazu "karamelica" najviše se obradovao Arsen Venger - njegov Arsenal ponovo je 4. na tabeli.

Rezultati:

Mančester siti - Sanderlend 2:2

Fernandinjo 2, Nasri 88 - Vikan 73, 83.

Everton - Kristal Palas 2:3

Nejsmit 61, Miraljas 86 - Pančon 23, Dan 49, Džerom 73.

Bonus video: