Siti se ne zaustavlja - 17. vezana pobjeda, Lester "oteo" pobjedu Junajtedu, het-trik Kejna

Ekipa Pepa Gvardiole vezala 17. pobjedu, popravila sopstveni rekord i rekord engleskog fudbala, a ujedno i prebacila brojku 100 postignutih golova u 2017.
57 pregleda 0 komentar(a)
Aguero, Foto: Beta/AP
Aguero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.12.2017. 21:53h

Nema zaustavljanja, makar ne još neko vrijeme - Mančester siti je protiv Bormnuta (4:0) upisao 17. uzastopnu pobjedu, popravivši svoj, ali i rekord engleskog fudbala.

Još dvije pobjede nedostaju timu Pepa Gvardiole da se izjednači sa rezultatom Bajerna iz 2017. od 19 vezanih trijumfa, što je najbolja pobjednička serija u pet najjačih evropskih liga. Bavarce je tada predvodio - Gvardiola.

Serhio Aguero je postigao dva, Sterling i rezervista Danilo po jedan gol, čime su "građani" stigli do još jednog impresivnog podatka, dali su 101 ligaški gol u 2017. godini.

Ove sezone dali su 64 na 20 utakmica - preko tri po meču!

Naravno, niko više ni ne postavlja pitanje da li će biti šampioni - imaju 14 bodova više od Mančester junajteda, koji večeras igra svoj meč u Lesteru, a čak 16 od aktuelnog šampiona, Čelsija.

"Nije bilo lako - igrali su sa svih 10 ljudi iza lopte. Bilo je nemoguće naći djelić prostora, ali smo bili dovoljno srećni da damo prvi gol. Aguero je bio fenomenalan - on je veličanstven igrač, legenda ovog kluba", kazao je Gvardiola.

Na pitanje da li njegov tim može još bolje, Katalonac je odgovorio:

"U fudbalu uvijek možete da napredujete - individualno ili kolektivno, ali naš cilj nije da budemo perfektni. To ne postoji na svijetu. Zato, srećan Božić", istakao je Gvardiola.

Mančester junajted je na šokantan način ostao bez pobjede u Lesteru, golom koji je primio u 95. minutu.

"Lisice" su povele iz sjajne kontre, koju je počeo Ndidi, nastavio Marez, a završio Džejmi Vardi.

"Đavoli" su se mučili, a pokrenuo ih je Huan Mata, koji je poravnao do poluvremena, a onda iz slobodnog udarca preokrenuo na 2:1.

Domaćin je posljednjih 20-ak minuta imao igrača manje (isključen Amarti), gosti imali dvije velike šanse da zaključe utakmicu, da bi ih Megvajer u posljednjem napadu kaznio za promašaje i "oteo" im pobjedu na "King Paueru".

Murinjov tim sada ima bodova 13 bodova zaostatka za gradskim rivalom.

Junajted je zadržao tri boda prednosti nad Čelsijem, koji je odigrao bez golova sa Evertonom u prvom meču subotnjeg programa 19. kola.

Aktuelni šampion Engleske je bio bolji, imao je šanse, ali nije uspio da postigne gol zahvaljujući čvrstoj i organizovanoj odbrani Evertona.

"Zasukali smo rukave i osvojili bod", slikovito je opisao Sem Alerdajs, trener Evertona.

Antonio Konte, trener Čelsija, nije bio zadovoljan.

"Dominirali smo, imali smo 26 udaraca na gol, ali samo u okvir. Imali smo i šanse, rezultat je nepravedan. Čestitke igračima Evertona, borili su se za ovaj remi, ali mi smo trebali da pobijedimo", rekao je Italija.

Everton je nastavio niz od sedam utakmica bez poraza u svim takmičenjima i zauzima deveto mjesto na tabeli sa 26 bodova.

Totenhem je konačno slavio u gostima, prvi put u Premijer ligi od septembra - "sparsi" su zaustavili zahuktali Barnli i preskočili ga na tabeli.

Het-trik je postigao Hari Kejn - iz penala, pa neumoljivim udarcima desnom i lijevom nogom u drugom poluvremenu. Napadač "sparsa" izjednačio se sa Salahom iz Liverpula na vrhu liste strijelaca (po 15 golova).

Njukasl je iznenadio Vest Hem na Olimpijskom stadionu u Londonu i ostvario prvu pobjedu još od 21. oktobra. Tim Rafe Benitesa od tada je vezao osam poraza!

Rezultati 19. kola

Everton - Čelsi 0:0

Brajton - Votford 1:0

Gros 64.

Mančester siti - Bornmut 4:0

Aguero 27, 79, Sterling 53, Danilo 85.

Sautempton - Hadersfild 1:1

Ogustin 24 - Depoitr 64.

Stouk - VBA 3:1

Alen 19, Čupo-Moting 45, Sobi 90+5 - Rondon 51.

Svonsi - Kristal Palas 1:1

Eju 77 - Milivojević (penal) 59.

Vest Hem - Njukasl 2:3

Arnautović 6, Eju 69 - Saive 10, Diame 53, Aću 61.

Barnli - Totenhem 0:3

Kejn 7 (penal), 69, 79.

Lester - Mančester junajted 2:2

Vardi 27, Megvajer 90+5. - Mata 40, 60.

Petak

Arsenal - Liverpul 3:3

Sančez 54, Džaka 56, Ozil 58 - Kutinjo 26, Salah 52, Firmino 71.

Bonus video: