Siti se podigao, Junajted nije

Tim Pepa Gvardiole napunio je mrežu Vest Hema u istočnom Londonu (4:0) i pokazao da se vraća u pravu formu, dok je ekipa Žozea Murinja odigrala mršavih 0:0 na "Old trafordu" protiv Hala.
0 komentar(a)
Pogba, Foto: Reuters
Pogba, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2017. 22:23h

Niko od vodeća četiri tima iz Premijer lige nije ostvario pobjede u utorak veče (Čelsi, Totenhem, Arsenal i Liverpul), a dva mančesterska tima imala su večeras dobru priliku da im se približe.

Siti je uspio, Junajted nije!

Tim Pepa Gvardiole napunio je mrežu Vest Hema u istočnom Londonu (4:0) i pokazao da se vraća u pravu formu, dok je ekipa Žozea Murinja odigrala mršavih 0:0 na "Old trafordu" protiv Hala.

Nakon 23. kola, tabela izgleda ovako: Čelsi je prvi sa 56 bodova, Totenhem i Arsenal imaju 47, a Liverpul i Siti po 46. Junajted je ostao na 42...

Gvardiola je sve iznenadio, na teren Olimpijskog stadiona izveo je Brazilca Gabrijela Žesuša, najnovije pojačanje, a Serhija Aguera ostavio na klupu za rezerve...

"Odluku sam donio na osnovu prethodnih igara. Ja sam inače trener koji voli da uključi u igru što više fudbalera", objasnio je Gvardiola.

Makar večeras, nije pogriješio - Žesuš je u 39. minutu pogodio mrežu na dodavanje Sterlinga i dotukao tim Slavena Bilića, koji su prethodno načeli Kevin de Brujne i David Silva.

Jaja Ture je u 67. minutu iz penala potvrdio ubjedljivu pobjedu.

Вест Хэм - Манчестер Сити 0:4. Обзор матча. АПЛ 2016/17. 23 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Prije samo 20 dana, Siti ja na istom stadionu slavio sličnim rezultatom, u FA kupu - bilo je 5:0.

"Ovo je copy/paste te utakmice", bio je duhovit u porazu trener Vest Hema Slaven Bilić.

"To je zaista frustrirajuće. Napravili smo velike greške kod prvog i trećeg gola, a timovi kao što je Siti to ekspresno kažnjavaju".

Mančester junajted je 90 minuta opsijedao gol Hala, imao 15 udaraca na gol, nekoliko velikih šansi i jedan nedosuđen penal, a na kraju je umalo kažnjen - novi igrač Hala Lazar Marković pogodio je stativu u 86. minutu.

Junak Hala je čudesni golman Eldin Jakupovič - imao je šest sjajnih intervencija, a ono šta je odbranio Huanu Mati u 73. minutu graniči se sa nemogućim.

Манчестер Юнайтед - Халл Сити 0:0. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 23 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Murinjo je bio bijesan na sudije, iako to javno nije rekao...

Tražio je da to napišu novinari,

"Vi ste javni servis, vi treba da kažete istinu. Ne postavljajte mi pitanja na koja ne mogu da odgovorim. Znate da za mene važe različita pravila u odnosu na ostale trenere. Ne želim da budem kažnjavan, ne želim da moj tim gledam iz hotela", kazao je Portugalac.

Broj vezanih mečeva bez pobjede njegov tim je povećao na 14, ali šta to vrijedi kad je u toj seriji upisao čak sedam remija.

Stouk i Everton odigrali su 1:1 na stadionu "Britanija", a meč će se pamtiti po 100. golu Pitera Krauča u Premijer ligi.

Rezultati:

Vest Hem - Mančester siti 0:4

De Brujne 17, Silva 21, Žesuš 39, Ture (penal) 67.

Mančester junajted - Hal 0:0

Stouk - Everton 1:1

Krauč 7. - Šoukros (autogol) 39.

Utorak:

Liverpul - Čelsi 1:1 (0:1)

Arsenal - Votford 1:2 (0:2)

Bornmut - Kristal Palas 0:2 (0:0)

Barnli - Lester 1:0 (0:0)

Midlsbro - VBA 1:1 (1:1)

Sanderlend - Totenhem 0:0

Svonsi - Sautempton 2:1 (1:0)

Bonus video: