Siti slavio, kakav debi za Serhija Aguera

Aguero dao dva gola i asistirao, pa je debi bio spektakularan. Stefan Savić na terenu bio posljednjih dvadesetak minuta...
0 komentar(a)
Siti, Foto: REUTERS
Siti, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.08.2011. 21:18h

Mančester siti je makar na premijeri odgovorio Mančester junajtedu i natjerao engleske medije da već sada, nakon prvog kola, pišu o trci udvoje za prvaka Engleske.

Naravno, za takve prognoze je rano, ali su navijači „građana” večeras imali dovoljno razloga da slave i vjeruju da ova sezona može da bude prava.

Pored same pobjede nad Svonsijem (4:0), Roberto Manćini je zadovoljno trljao ruke i debijem Serhija Aguera - Argentinac je za samo 12 minuta na terenu (u 59. zamijenio Najdžera de Jonga) dao gol za 2:0 i asistirao kod trećeg pogotka Davida Silve, da bi u samom finišu još jednom bio strijelac za konačnih 4:0.

„Zvijezda je rođena, on je novi idol Istlendsa. Aguero je zlatan”, bio je komentar na BBC samo nekoliko trenutaka nakon što je Argentinac pogodio mrežu Svonsija.

Tako je Aguero već na debiju počeo da se isplaćuje i učinio da Karlos Teves nikom ne fali, jer manji klub iz Mančestera sada ima drugog „gaučosa” spremnog da Siti vodi do trofeja...

A kada je meč već bio riješen, kada je Siti potpuno ugasio Velšane, Manćini je dao šansu i drugom debitantu Stefanu Saviću - crnogorski defanzivac je ušao u 74. minutu umjesto Adama Džonsona.

Siti je, inače, imao problema sve do 57. minuta kada je Edin Džeko iskoristio grešku golmana Svonsija Vorma i načeo protivnika. Nakon toga šou je mogao da počne..

Bonus video: