Siti svrgnuo Liverpul, Arsenal ponovo lider

Siti preokrenuo protiv Liverpula u prvom poluvremenu i još jednom pobjedom u derbiju omogućio Arsenalu da se ponovo vrati na čelo tabele
62 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2013. 20:07h

Mančester siti nastavlja šampionski hod, trećom uzastopnom pobjedom u derbijima - nakon Totenhema (6:0) i Arsenala (7:3), na "Itihadu" je pao i Livepul (2:1).

Nije, doduše bilo tako ubjedljivo, ali je ekipa Manuela Pelegrinija i bez najboljeg strijelca Serhija Aguera imala dovoljno muncije da "razoruža" Liverpul i Luisa Suaresa.

I gosti su pokazali da su zasluženo bili na prvom mjestu. U prvom poluvremenu gledan je sjajan meč, "redsi" su poveli preko Kutinja, a kada je Kompani glavom izjednačio na 1:1, imali su veliku šansu da još jednom dođu u vođstvo. Hart je, međutim, ovoga puta bio uspješniji od igrača koji ga je savladao u 24. minutu.

A takve promašaje Siti ne prašta, u 45. minutu sijevnula je munjevita kontra, Navas je lansirao Negreda, španski napadač nije šutnu kako je želio, ali mu je pomogao i golman Liverpula Minjole - 2:1 za domaće.

Gosti su mogli da izjednače u nastavku, dobre šanse imali su Henderson i Kutinjo...

Pobjeda Sitija u derbiju omogućila je Arsenalu da se ponovo vrati na vrh tabele.

"Tobdžije" su na gostovanju Vest Hemu gubile 1:0 na startu drugog poluvremena, ali su u posljednjih pola sata napravile nevjerovatnu opsadu domaćeg gola koja je rezultirala sa tri lopte u mreži. Volkot u 69. i 71, pa Podolski u 79. minutu, vratili su ekipu Arsena Vengera na čelnu poziciju.

Arsenal ulazi kao lider u novogodišnje praznike i uzda se u tradiciju - četiri posljednja tima koji su bila lideri na "Boksing dej" (dan nakon Božića), osvojili su titulu u Premijer ligi.

Čelzi je savladao Svonsi sa 1:0, golom Azara u 29. minutu. Iako je to bilo daleko od šampionskog izdanja, ekipa Žozea Murinja ostala ja na vrhu tabele, sa dva boda manje od vodećeg Arsenala.

Everton je senzacionalno izgubio kod kuće od posljednjeplasiranog Sanderlenda, što je prvi poraz ekipe Roberta Martinesa još od 5. oktobra, kada je bio bolji Mančester siti. "Karamelice" su od tada odigrale 10 utakmica u Premijer ligi, zabilježile šest pobjeda i četiri puta remizirale.

Sve je za Everton pošlo po zlu u 28. minutu. Golman Tim Hauard skrivio je penal i zaradio crveni karton, a Ki Sung-Jong pogodio sa bijele tačke. Sa igračem manje, nije bilo povratka za domaćina.

Totenhem je i sa novim trenerom Timom Šervudom nastavio po sistemu toplo-hladno. Nakon pobjede na gostovanju Sautemptonu, stigao je samo remi kod kuće protiv Vest Bromviča.

Njukasl je protiv Stouka gubio nakon 30 minuta, a onda je u finišu prvog poluvremena dobio dva igrača više! Do kraja meča, gosti su primili pet golova...

Rezultati:

Mančester siti - Liverpul 2:1

Kompani 31, Negredo 45 - Kutinjo 24.

Aston Vila - Kristal Palas 0:1

Gajli 90

Kardif - Sautempton 0:3

Rodrigez 14, 20, Lamber 27

Čelzi - Svonsi 1:0

Azar 29

Everton - Sanderlend 0:1

Jong Ki 25 (penal)

Njukasl - Stouk 5:1

Remi 44, 56, Gufran 48, Kabaj 66, Sise 80 (penal) - Asaidi 29

Norič - Fulam 1:2

Huper 13 - Kasami 33, Parker 89

Totenhem - VBA 1:1

Eriksen 36 - Olson 38

Vest Hem - Arsenal 1:3

Kol 46 - Volkot 68, 71, Podolski 79

Hal - Mančester junajted 2:3

Čester 4, Evans (autogol) 13 - Smoling 19, Runi 26, Čester (autogol 66)

Tabela: Arsenal 39, Mančester siti 38, Liverpul 36, Everton 34, Njukasl 33, Mančester junajted, Totenhem 31...

Galerija

Bonus video: