Sitijeva sezona u četiri dana i dva meča sa Totenhemom, zicer za Liverpul

Tim Pepa Gvardiole čeka Totenhem u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, isti rivali će se sastati i u subotu u derbiju Premijer lige
1038 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: PA Wire
Pep Gvardiola, Foto: PA Wire

U četiri dana Mančester siti može da dobije sve, ali i uprska sve, pa je Pep Gvardiola pred večerašnji duel sa Totenhemom u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, a onda i subotnji sa istim rivalom u šampionatu, priznao da je ulog ogroman:

- Ako ne pobijedimo u ova dva meča, izgubićemo šansu da se borimo za dva trofeja. To je samo po sebi dovoljno da se stvori pritisak. Da, ovo su finala za moj tim - poručio je Katalonac.

Totenhem je prije osam dana u Londonu pobijedio 1:0 golom Sona u meču u kojem bi sigurno sve bilo drugačije da je na početku Serhio Aguero iskoristio penal.

- Nema smisla da se osvrćemo na tu utakmicu. Mislim da nismo zaslužili poraz, ali možemo da okrenemo sve u našu korist - istakao je Gvardiola.

Siti ima šansu da osvoji četiri trofeja ove sezone - bori se u Ligi šampiona, Premijer ligi i FA kupu, gdje je stigao do finala (igra sa Votfordom). Još ranije je osvojio Liga kup Engleske.

- Nijedno takmičenje ne želimo da zapostavimo, ali ne znam da li je realno da svako od preostala tri i osvojimo - dodao je Gvardiola.

Osvrnuo se i na veliko borbu u Premijer ligi sa Liverpulom.

- Oba tima su zaslužila titulu zbog svega što rade ove sezone. Samo jedan, ipak, može do pehara. Volim ovakve izazove, jer se borimo i sa protivnicima, ali i sa umorom. Mislim da smo do ovog momenta odigrali 10-11 utakmica više od Liverpula, ali i dalje vidim istu želju kod igrača - kaže menadžer prvaka Engleske.

Totenhem dolazi da poremeti planove favoritu, i to će morati da uradi bez Harija Kejna, koji je vjerovatno završio sezonu. Dobra vijest za Maurisija Poketina je što je posljednji trening pred meč na “Etihadu” odradio Dele Ali.

- Kada sam došao u Siti, želja mi je bila da postanemo prvaci Evrope. Vidjećemo kakve su nam šanse, u ovom trenutku želim samo da dođemo do polufinala - rekao je Gvardiola.

Sparsi su u odličnoj seriji na gostovanjima u Ligi šampiona - poraženi su samo jednom (od Intera) u posljednjih osam utakmica.

- Ponosan sam što je moj tim u četvrtfinalu Lige šampiona, ponosam sam i što smo u Mančester stigli s prednošću. Pokušaćemo da se odbranimo tako što ćemo se pitati na terenu. Nema Kejna? Bolje bi bilo da je tu, ali ovaj tim ima mnogo kvaliteta da nadomjesti izostanak kapitena - rekao je Poketino.

Siti je poražen u svih pet evropskih utakmica protiv engleskih rivala, ali je ove sezone u svim takmičenjima slavio u 23 od 25 mečeva kod kuće. Izgubio je od Kristal Palasa u prvenstvu i Liona u Ligi šampiona.

A Liverpul ima ozbiljnu prednost pred revanš u Portugalu nakon što je u prvom susretu savladao Porto 2:0 pogocima Nabija Keite i Roberta Firmina.

- Volim način na koji igra Liverpul i znam koliko nas težak posao čeka. Ali, motiv je ogroman, uz dobar balans na sredini terena, svakako imamo šanse - kaže trener Porta Seržo Konseisao.

Bonus video: