Sjutra počinje nova sezona Premijer lige

"Ovo je prvi put u posljednjih pet godina da sam odradio cijele pripreme i napokon sam potpuno spreman", rekao je Teves.
1 komentar(a)
Teves, Foto: Reuters
Teves, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2012. 19:38h

Nova sezona fudbalskog prvenstva Engleske počeće sutra, a titulu u jednoj od najpopularnijih liga u Evropi brani Mančester siti.

Najveći konkurenti u borbi za trofej Sitiju će biti gradski rival Mančester junajted, prošlosezonski osvajač Lige šampiona Čelzi, te Liverpul i Arsenal.

Napadač Sitija Karlos Teves rekao je engleskim medijima da je u najboljoj formi u posljednjih nekoliko sezona i da je spreman da pomogne svom timu da odbrani titulu.

"Ovo je prvi put u posljednjih pet godina da sam odradio cijele pripreme i napokon sam potpuno spreman", rekao je Teves.

Mančester Siti će u prvom kolu, u nedjelju, igrati na svom terenu protiv novog premijerligaša Sautemptona.

Drugoplasirana ekipa u prošlogodisnjem šampionatu, Mančester junajted, počeće takmicčnje u ponedjeljak protiv Evertona sa velikim pojačanjem, doskorašnjim kapitenom Arsenala Robinom van Persijem, koji je u finišu prelaznog roka došao na "Old Traford".

Liverpul će sa novim menadžerom, Brendanom Rodžersom, pokušati da popravi utisak iz prethodnih sezona i osvoji titulu nakon 23 godine.

Prvi meč "redsi" će odigrati protiv VBA.

Čelzi se na otvaranju sastaje sa Viganom, dok Arsenal dočekuje Sanderlend.

Ostali parovi prvog kola Premijer lige su: Njukasl – Totenhem, Fulam – Nori, KPR – Svonsi, Reding - Stouk, Vest Hem - Aston Vila.

Bonus video: