Sjutra počinju pripreme: Samo će trojica kasniti

Na okupljanju u hotelu "Siti" u 13.30 časova trebalo bi da se pojave svi pozvani fudbaleri osim Dejana Damjanovića, Andrije Delibašića i Elsada Zverotića
7 komentar(a)
fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
fudbalska reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.05.2013. 18:38h

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra će biti skoro kompletna - na okupljanju u hotelu "Siti" u 13.30 časova trebalo bi da se pojave svi pozvani fudbaleri osim Dejana Damjanovića, Andrije Delibašića i Elsada Zverotića.

Njih trojica igraju 1. juna prvenstvene mečeve u svojim šampionatima i nisu dobili dozvole klubova da se priključe reprezentaciji prije tog datuma, uprkos molbi selektora Crne Gore Branka Brnovića.

Delibašićev Rajo Valjekano igra u subotu takmičarski beznačajan meč protiv Altletik Bilbaa, baš kao i Zverotićev Jang Bojs protiv Tuna.

Sa Damjanovićem je druga priča, jer je prvenstvo u Južnoj Koreji tek na polovini, a Seul nije krenuo baš najbolje (samo tri pobjede u 12 mečeva).

"Njih trojica trebalo bi da se priključe 2. juna, kada ćemo napokon biti kompletni", raportirao je sekretar stručnog štaba reprezentacije Goran Mihaljević.

Lider grupe H kvalifikacija za Mundijal tako će sjutra odraditi prvi zvanični trening u "operaciji Ukrajina", nakon što je nekoliko fudbalera u minula četiri dana imalo samo relaksacione treninge kako bi se popunila praznina nastala ranijim završetkom pojedinih šampionata.

Posljednji takav "nezvanični” trening danas je na Kampu Fudbalskog saveza na Starom aerodromu odradilo 12 fudbalera, uključujući i trojicu novih u odnosu na prethodne dane: Mladena Božovića, Filipa Kasalicu i Marka Vešovića.

Od pozvanih je nedostajao Marko Bakić, koji je otputovao sa mladom reprezentacijom u Metković, a ponovo će se priključiti seniorima nakon današnjeg meča sa Hrvatima.

Bez obzira na kašnjenje trojice fudbalera, "sokoli" će odraditi jedne od najdužih priprema do sada, što će svakako pomoći Brnoviću i njegovom stručnom štabu da pripreme ekipu za još jedan u nizu odlučujućih duela u kvalifikacijama.

Osim što je izuzetno značajan, meč sa Ukrajincima 7. juna u Podgorici i je i jubilaran, jer će Crna Gora odigrati 50. utakmicu od formiranja.

Nakon šest odigranih mečeva u kvalifikacijama, Crna Gora ima 14 bodova, dva više od drugoplasirane Engleske. Poljska i Ukrajina imaju po osam bodova, ali i po jednu utakmicu manje.

Osim meča Crna Gora - Ukrajina, u junskom terminu kvalifikacije igraju još Moldavija i Poljska.

Bonus video: