Skandal: Šeik iz Malage nazvao Barsu "katalonskim šljamom", pa se nevješto pravdao

Mediji, uglavnom katalonski, pišu da je Realov veliki "adut" u borbi za titulu to što na kraju sezone gostuju timu čiji je trener legenda "kraljevskog kluba" - Mičel
62 pregleda 0 komentar(a)
Malaga, Foto: Marca.com
Malaga, Foto: Marca.com
Ažurirano: 27.04.2017. 15:31h

Vlasnik Malage Šeik Abdulah bin Naser bin Abdulah Al Ahmed Al Tani, pripadnik vladajuće katarske dinastije, izvrijeđao je Barselonu i sve Katalonce, u komentaru koji je objavio na svom tviter profilu.

Al Tani je, naime, napisao:

"Katalonski šljam neće osvojiti trofej".

Njegova, najblaže rečeno, nedostojna izjava uslijedila je nakon što je u španskim medijima počela priča o tome da li će Malaga u posljednjem kolu "pustiti" Real da pobijedi na "La Rosaledi".

Mediji, uglavnom katalonski, pišu da je Realov veliki "adut" u borbi za titulu to što na kraju sezone gostuju timu čiji je trener legenda "kraljevskog kluba" - Mičel.

I sam Mičel je dao povod za takve spekulacije.

On je, naime, podsjetio da je jedan bivši igrač Reala - Horhe Valdano - bio trener ekipe Tenerifa, koja 1992. godine u posljednjem kolu pobijedila Real i tako donijela titulu Barseloni.

"Razlika je u tome što sam ja mnogo veći Realovac nego Valdano", kazao je Mičel i izazvao sumnju u regularnost prvenstva.

Mičel je pokušao da se opravda riječima da je on "ipak profesionalac", te da bi volio da Real prije posljednjeg kola osvoji titulu.

I Al Tani je danas pokušao da se izvuče, kazavši da je pod terminom "katalonsko smeće" mislio na medije iz Barselone, a na tviteru okačio poruku:

"Uz pomoć Boga, pobijedićemo Real".

Njegovo opravdanje nije spriječilo Barselonu da ga prijave čelnicima lige i Španske fudbalske federacije zbog uvreda i neprimjerenog rječnika.

Real i Barsa su bodovno poravnati na vrhu, s tim da Real ima utakmicu manje.

Barsa do kraja ima četiri, a Real pet mečeva.

Bonus video: