Skandal u Firenci: Delio Rosi smijenjen nakon što je pesnicama vaspitavao Ljajića!

Klub iz Firence je po hitnom postupku uručio otkaz Rosiju zbog nevjerovatnog incidenta
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2012. 22:23h

Delio Rosi više nije trener Fiorentine - klub iz Firence je večeras po hitnom postupku uručio otkaz Rosiju zbog nevjerovatnog incidenta koji se dogodio za vrijeme utakmice sa Novarom.

Meč na “Frankiju” (2:2) ostao je u sijenci incidenta koji se dogodio u 32. minutu, kada je trener Fiorentine Delio Rosi pesnicom izudarao svog fudbalera Adema Ljajića, pošto ga je u 32. minutu izveo iz igre, kod vođstva gostiju od 2:0. Srpski fudbaler je, naime, kada je zamijenjen, uzvratio treneru ironičnim aplaudiranjem.

To je toliko iznerviralo Rosija da je prvo zgrabio Ljajića za dres, a potom ga je i “disciplinovao” pesnicom. Još teži incident na klupi "ljubičastih" spriječili su članovi stručnog štaba Fiorentine.

"Odlučili smo da smijenimo Delija Rosija jer nije poštovao vrijednosti koje naš klub njeguje godinama. Ovo je bolna odluka, jer je Delio Rosi dobra osoba, uvijek umjerena u svom ponašanju. Međutim, njegov gest nema opravdanja. Razgovarali smo nakon meča, on se izvinio, ali je ovakva bolna odluka bila neminovna. Žao mi je, jer je to pokvarilo zajednički projekat koji je trebao da krene od sljedeće sezone. Ljajić će biti kažnjen jer je provocirao trenera - kazao je Andrea dela Vale, predsjednik Fiorentine.

Interesantno, sudija meča Đanokaro nije kaznio vinovnike ovog incidenta.

Šta misle o incidentu, navijači Fiorentine su pokazali povicima na račun Ljajića, koga su nazvali “ciganinom”. Prilikom povratka na teren, na početku drugog poluvremena, najvatreniji navijači tima iz Firence su Delija Rosija pozdravili aplauzom...

"Nažalost, moram da komentarišem ovakav događaj. Ovo, svakako, nije najsrećniji period za naš fudbal. Razumijem trenutne tenzije, ali izgubiti kompas na onakav način nema opravdanja. Ovo nema veze sa sindikatom, ovdje je teško opravdati bilo što iz scene koja je viđena. A i čudi me to od Delija Rosija, koji je uvijek uravnotežen čak i u izjavama", kazao je Damjano Tomazi, predsjednik sindikata italijanskih fudbalera.

Fiorentina se ove sezone bori za opstanak u Seriji A, a Ljajić je odigrao 14 prvenstvenih utakmica i postigao jedan gol. Prije nekoliko kola promašio je penal za pobjedu nad Interom...

Bonus video: