Skenderbeg pred rekordnom suspenzijom, Uefinim inspektorima prijećeno smrću

"Nikada nećemo dozvoliti da osoblje Uefe koje radi na ovim, ili nekim drugim pitanjima, bude predmet prijetnji ili zastrašivanja od strane trećih lica", kazao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin
5 komentar(a)
Skenderbeg, Foto: Footy Headlines
Skenderbeg, Foto: Footy Headlines
Ažurirano: 16.02.2018. 16:57h

Uefinim inspektorima koji vrše istragu povodom učešća albanskog Skenderbega u namještanju utakmica prijećeno je smrću, saopšteno je iz Niona.

Skenderbegu prijeti decenijska zabrana učešća u evropskim takmičenjima - najveća u istoriji, i kazna od čak milion eura zbog namještanja mečeva.

"Uefa trenutno vodi istragu o učešću albanskog kluba Skenderbeg u namještanju. Istraga se u velikoj mjeri zasniva na podacima prikupljenim putem Uefinog sistema za otkrivanje klađenja ("BFDS")", saopšteno je iz Niona.

Klub iz Korče, grada sa sjevera Albanije, već je odslužio kaznu zabrane učešća u evropskim takmičenjima, u sezoni 2016/17, zbog namještanja utakmica. Zabranu je potvrdio i Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

Slijede, međutim, nove, mnogo drastičnije mjere.

"Dodatne informacije dobijene putem sistema "BFDS" sugerišu daleko veće učešće Skenderbega u namještanju. Prema tome, Uefa će sada tražiti dužu zabranu za ovaj klub", saopštila je Evropska fudbalska unija.

Povodom anonimnih prijetnji koje su dobili Uefini inspektori koji rade na ovom slučaju, oglasio se i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin lično.

"Nikada nećemo dozvoliti da osoblje Uefe koje radi na ovim, ili nekim drugim pitanjima, bude predmet prijetnji ili zastrašivanja od strane trećih lica. Ljudi kojima je prijećeno imaju potpunu podršku organizacije, uključujući i moju podršku lično", kazao je Čeferin.

Uefa je saopštila da su njeni ispektori dobili anonimne prijetnje smrću şa ciljem zastrašivanja, ili zaustavljanja istrage.

"Ove prijetnje neće uspjeti, a policija će biti obaviještena. Uefa ostaje u potpunosti posvećena borbi protiv namještanja mečeva i svi zaposleni u Uefi koji rade na ovim stvarima mogu da računaju na punu podršku", saopšteno je iz Niona.

Bonus video: