Skolari prijeti da će otpisati Dantea i Luisa Gustava ako zaigraju u finalu Kupa Njemačke

Rumenige tvrdi da su Gustavu i Danteu iz FS Brazila prijetili da će im karijera u državnom timu biti gotova ako se do subote ne pojave na pripremama
1 komentar(a)
Luis Felipe Skolari, Foto: Beta AP
Luis Felipe Skolari, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.05.2013. 15:42h

Ako Luis Gustavo i Dante budu zaigrali za Bajern u subotnjem meču finala Kupa Njemačke protiv Štutgarta, mogli bi izgubiti mjesto u reprezentaciji Brazila.

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari, naime, pozvao je obojicu igrača za Kup Konfederacija, koji će se održati u toj zemlji.

Predsjednik minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige tvrdi da su Gustavu i Danteu iz FS Brazila prijetili da će im karijera u državnom timu biti gotova ako se do subote ne pojave na pripremama. U Bajernu su ljuti zbog toga na Fudbalski savez Brazila...

"To je neljudski, nepošteno i potpuno neprihvatljivo. Radi se o jednoj vrsti psihičkog terora nad igračima", oštar je bio Rumenige.

Predstavnici prvaka Njemačke i Evrope već su razgovarali sa Skolarijem u pokušaju da nađu "kompromisno, prijateljsko", rješenje".

"Poslali smo im vrlo pristojno pismo i jasno stavili do znanja u kojoj smo situaciji", odgovorio je tehnički direktor FS Brazila Karlos Alberto Pareira.

On je dodao da je osnovnu grešku napravio njemački nacionalni savez koji je odlučio da se finale kupa igra 1. juna.

"Mi stvarno ne možemo sada ništa da uradimo, osim da poštujemo volju Brazilaca", naveo je Rumenige.

"Ulje na vatru" dodala je odluka Španskog saveza, koji je Haviju Martinesu dozvolio da zakasni na početak priprema "furije" za Kup Konfederacija.

Bonus video: