Skols: Džerard je trebalo da ode u Čelzi 2005.

„Ako je ikada trebao da ode, to je te 2005. godine nakon što je osvojio Ligu šampiona. Čelzi je već tada izgledao kao tim koji će osvojiti Premijer ligu više puta”, rekao je Skols.
0 komentar(a)
Skols, Foto: Reuters
Skols, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.01.2015. 16:56h

Stiven Džerard na ljeto iz Liverpula ide u Sjedinjene Američke Države, i to je vijest koja je prethodnih dana šokirala fudbalski svijet.

Ali, izgleda ne i Pola Skolsa, legendu Mančester junajteda, koji je danas istakao da je Stivi Dži trebao da napusti „redse” još prije 10 godina:

„Iako sam veliki navijač Mančester junajteda moram da kažem da je velika šteta što takav igrač kakav je Džerard nikada nije osvojio šampionsku titulu”, rekao je Skols.

Igrač čija je karijera bila isključivo vezana za „crvene đavole” je otkrio da je Džerarda 2005. godine tražio Čelzi i da je kapiten kluba sa „Enfilda” možda napravio grešku što nije prihvatio „plavce”:

„Ako je ikada trebao da ode, to je te 2005. godine nakon što je osvojio Ligu šampiona. Čelzi je već tada izgledao kao tim koji će osvojiti Premijer ligu više puta. Ima onih koji kažu da bi Džerardova titula s Čelzijem vrijedila manje, ali ja se s tim ne slažem”.

„Prelasci u druge klubove su dio fudbala. Ja sam, na primjer, imao sreću da je moj klub Mančester junajted uvijek bio dovoljno jak da mogu da ispunim sopstvene ambicije”, dodao je Skols i prokomentarisao:

„Pitam se da li njegova odluka da napusti Liverpul ima veze s tim što je taj klub daleko od borbe za titulu, za razliku od prošle sezone”.

I dalje se ne zna u kojem klubu u SAD će Džerard nastaviti karijeru, ali se vjeruje da je najbliži LA Galaksiju, dok ga želi i Orlando.

Bonus video: