Slatka osveta Bajerna

Golom Gomesa u prvom minutu sudijske nadoknade, Bajern je slavio na "Đuzepe Meaci" protiv Intera (1:0)
52 pregleda 0 komentar(a)
bajern, Foto: BETA/AP
bajern, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 23.02.2011. 19:43h

Više od pola godine Bavarci su čekali na veliki revanš. Iako posao još nije završen, jer se evropski prvak ne predaje tako lako, Luis van Gal je sinoć vjerovatno imao najljepše snove. Bajern je golom Marija Gomesa u posljednjim sekundama regularnog toka savladao Inter na njegovom terenu, pred 80 hiljada navijača na dupke punom “Đuzepe Meaci”.

“Vendeta” (osveta) - priznala je “Gazeta delo sport”, uz pomalo tužno prisjećanje na maj 2010, na Madrid, na veliko slavlje navijača Intera nakon finala Lige šampiona. Gomes - Van Galov čovjekOsveta nije mogla da bude slađa, kao da je režirao sam Van Gal, ili direktor Uli Henes, ili možda počasni predsjednik Franc Bekenbauer: kada se čekao posljednji sudijski zvižduk, Roben je povukao napad kakvih je sinoć bilo na stotinu, silovito šutirao sa 20 metara, a Žulio Cezar neobjašnjivo ispustio loptu...

Mario Gomes, za njemačke medije “super Mario”, našao se na pravom mjestu, vješto izbjegao ofsajd i potvrdio da je u problematičnoj sezoni za Bavarce, praćenoj povredama i očajnim rezultatima u Bundes ligi, ipak on ključni Van Galov čovjek. Bio je to njegov sedmi gol na sedmoj utakmici u Ligi šampiona ove sezone, definitivno i najvažniji...

Rumenige: Nije gotovoBavarci su počeli slavlje, ali je predsjednik Karl-Hajnc Rumenige smirivao strasti iz svečane lože:

- To je fudbal, možda je bilo pravedno da bude neriješeno, ali mi smo igrali bolje nego u maju prošle godine. Na neki način smo i zaslužili ovu pobjedu. Još nismo u četvrtfinalu, Inter je uvijek opasan tim, nema razlike i kada igra na strani - istakao je Rumenige.

Revanš, u kojem će aktuelni evropski šampion morati da postigne makar jedan gol, ali i da bude puno sigurniji u defanzivi, igra se 15. marta.Mogla je da bude goleadaSpektakularni okršaj finalista prošlogodišnje Lige šampiona, ali trenutno trećeplasiranih timova svojih šampionata, mogao je po otvorenosti igre i zrelim šansama da se završi 2:2, ili 3:3...

Bajern je, po očekivanju, bio izuzetno opasan u napadu, ali mnogo ranjiv u defanzivi, pa su se prilike ređale na obje strane. Ranokija je za Inter promašio već u 1, Luiz Gustavio za Bajern u 15. i 18, Kambjaso za Inter u 25, Gomes za Bajern u 29 (prečka). Klackalicu u prvom poluvremenu zaključio je Eto, čiji je udarac iz povoljne pozicije sjajno odbranio Kraft.

U sličnom ritmu počeo je nastavak, Roben je pogodio stativu, Kambjaso promašio zicer, Švajnštajger glavom naciljao pored gola, a Kraft još jednom odbranio Etou.

Činilo se tada da je suđeno da ostane 0:0, ali ovo ipak nije prošlogodišnji Inter...Leonardo: Nema drameTrener Intera Leonardo nije dramatizovao nakon poraza, možda je i shvatio da je odbrana titule u Seriji A prioritet, jer niko nikada nije odbranio titulu u modernoj eri Lige šampiona.

- Imali smo pet ili šest šansi da prelomimo utakmicu, ovo je neočekivan i nezaslužen poraz, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu. Nemam šta da prigovorim fudbalerima, ponosan sam na njih.

Brazilac, ipak, nije izgubio nadu:- Ne bih rekao da je sve otvoreno, jer je Bajern završio veliki posao, ali nećemo se predati.Ferguson: Loša utakmicaA sve je otvoreno u drugom paru osmine finala, Marsej i Mančester junajted su u spektakularnom ambijentu “Velodroma” odigrali 0:0, nakon kojih domaći trener Didije Dešamp nije imao čega da se stidi:

- Nismo bili podređeni, a ovo je dobar rezultat - kazao je Dešamp.

Trener Mančestera ser Aleks Ferguson bio je sasvim drugačijeg raspoloženja.

- Bila je ovo razočaravajuća utakmica. Marseju je bilo važno da ne primi gol. Ovo je opasan rezultat, ali bićemo bolji u revanšu.

Bonus video: