Slavlje Reala i kontraverze

Četa Karla Anćelotija dobila je 2:1 golom Kristijana Ronalda u “nadoknadi nadoknade”, 95. minutu susreta, iako je sudia Sezar Muniz prethodno odredio da se igraju tri minuta dodatka
8 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ronaldo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.09.2013. 22:51h

Real je pobijedio u Elćeu i zadržao korak za Barselonom i Atletikom, ali će se dugo pričati o načinu na koji su Madriđani slavili na malom stadionu “Manuel Martinez Valero”.

Četa Karla Anćelotija dobila je 2:1 golom Kristijana Ronalda u “nadoknadi nadoknade”, 95. minutu susreta, iako je sudia Sezar Muniz prethodno odredio da se igraju tri minuta dodatka.

Ni gol nije bio običan - postignut je iz sumnjivog penala, i to poslije kornera, pošto su se Ruben Peres i Pepe rvali u šesnaestercu. Defanzivac Reala je ipak prvi završio na travi, što je bilo dovoljno sudiji da pokaže na bijelu tačku, uz opšti revolt domaćih igrača i navijača.

Elće, prošlogodišnji drugoligaš, prethodno je stigao do izjednačenja u pravoj nadoknadi, 92. minutu, kada je napadač iz Gane Bokaje ubacio loptu u mrežu sa peterca nakon centaršuta sa lijeve strane.

Bilo je to zasluženo izjednačenje, jer je domaćin bio bolji, naročito u prvom poluvremenu, dok Anćelotijev tim nije imao ni pravu šansu, a vodio je golom Ronalda iz slobodnog udarca.

Domaćin je, ipak, pretjerao u slavlju nakon izjednačenja, što je sudiji Munizu dobro došlo da produži utakmicu na još tri minuta, kao i da dozvoli korner za Real kada je trebao da svira kraj.

“Pobjeda i polemike”, napisala je “Marka”.

Rezultati

Granada - Valensija 0:1

Žonas 90+3.

Sevilja - Rajo Valjekano 4:1

Rakitić 17 (penal), 53, Baka 80, 88.

Elće - Real Madrid 1:2

Boakje 90+2. - Ronaldo 51, 90.+5 (penal).

Danas

Atletik Bilbao - Betis

Hetafe - Selta

Viljareal - Espanjol

Utorak

Barselona - Real Sosijedad 4:1 (3:0)

Levante - Valjadolid 1:1 (1:1)

Malaga - Almerija 2:0 (0:0)

Atletiko Madrid - Osasuna 2:1 (2:1)

Bonus video: