"Slijepi miševi" srećni što se na vrijeme nisu izbavili od trenera

Valensija, pobjednik Kupa kralja i učesnik Lige šampiona u narednoj sezoni, u decembru je bila tek iznad zone ispadanja u jubilarnoj 100. godini osnivanja kluba
882 pregleda 0 komentar(a)
Marselinjo, Foto: Miguel Morenatti
Marselinjo, Foto: Miguel Morenatti

U jubilarnoj 100. godini osnivanja kluba Valensija je osvojila trofej - Kup kralja, spektakularnom pobjedom nad Berselonom u Sevilji.

Trofej, na koji su "slijepi miševi" čekali čak 11 godina, jer su posljednji osvojili još 2008. Ako se tome doda i plasman u Ligu šampiona, četvrtim mjestom u Primeri, Valensija slavi sjajnu sezonu, ali i Marselinja!

Marselinjo Garsija Toral, koji je angažovan nakon sjajnog rada u Viljarrealu, je tako opravdao povjerenje neshvatljivo za klubove iz liga petice.

"Prvi trofej, ne mogu da vjerujem. Ja sam najsrećniji čovjek i ovo je moj najradosniji dan u karijeri", kazao je Marselinjo nakon pobjede nad Barselonom.

A on je tek iz 21. pokušaja uspio da pobijedi Barsu, nakon šest remija i 14 poraza. A vodio je Sporting Hihon, Rekreativo sa kojim je pobijedio u Segundi, Saragosu, Sevilju i Vilajreal.

Ne tako davno, sredinom decembra Valensija je bila 15. u Primeri sa svega četiri boda iznad zone ispadanja. Uprava Valensije nije ni pomislila da promijeni trenera.

"Postigli smo samo 17 golova, ali smo treći u ligi po stvorenim šansama, čak 263. Ipak, hoće li neko predsjednika napokon izbaviti od mene", čudio se i Marselinjo strpljivošću "slijepih miševa".

Ipak, nisu ga poslušali...

"Bila je teška situacija i loša polusezona, ali smo mi u upravi vidjeli da se dobro radi i da ekipa ima dopadljivu igru. VIdjeli smo da je budućnost pred nama, samo je trebalo strpljenja", likuje odlukom na koju je uticao i izvršni direktor Mateu Alemani.

Tek, Valensija je, uz odličan plaamn i trofej, imala i sjajno proljeće u Evropi, gdje je izgubila polufinale Lige Evrope od Arsenala

Bonus video: