"Slijepi miševi" u pohodu na Ligu šampiona, Elće u Malagi izborio opstanak

Valensija je iskoristila domaći teren i ulogu favorita da se pobjedom nad Ejbarom (3:1) učvrsti na posljednjoj poziciji koja kroz Primeru vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona
0 komentar(a)
Valensija, Foto: Reuters
Valensija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2015. 21:14h

Valensija je iskoristila domaći teren i ulogu favorita da se pobjedom nad Ejbarom (3:1) učvrsti na posljednjoj poziciji koja kroz Primeru vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na ruku su "slijepim miševima" išli i ostali rezultati, pošto je Real juče savladao Sevilju, a Atletiko je pred svojim navijačima bio žrtva sudijske krađe u duelu sa svojim utemečljivačima, Atletik Bilbaom.

Valensija na tri kola do kraja ima tri boda više od petoplasirane Sevilje, dok joj Atletiko "bježi" četiri boda u borbi za direktan plasman u evropsku elitu.

U prvom duelu dana Espanjol je remizirao sa Rajo Valjekanom, u utakmici bezbjednih srednjaka tabele najjače španske lige. Meč su obilježili periodi bolje igre jednog od rivala, ali je Espanjol uspio da izjednači i sačuva svoj teren u međusobnim duelima sa "pčelicama".

Granada je slavila na gostovanju drastično oslabljenom Hetafeu i uključila se u borbu za opstanak.

A u posljednejm duelu dana Elće je slavio u Malagi za opstanak u društvu najboljih španskih klubova. Gosti su od 71. minuta igrali bez opravdano isključenog poljskog golmana Titona (poznatog navijačima pod Goricom), ali je Duda sa penala pogodio stativu. Elće je uspio da preko Žonatasa i strijelca Marija Pašalića organizuje kontru i udvostruči prednost u 89. minutu, a Malaga je invaziju na gol gostiju krunisala tek počasnim golom Gere u četvrtoj minuti nadoknade.

Rezultati:

Valensija - Ejbar 3:1

Otamendi 25, Pareho 56, Pako 71 - Arubarena 84)

Hetafe - Granada 1:2

(Leon 45 - El Arabi (penal) 14, 59)

Espanjol - Rajo Valjekano 1:1

Moreno 80 - Insua 29)

Malaga - Elće 1:2

(Gera 90+4 - Žonatas 29, Pašalić 89)

Bonus video: