Slovaci prava mjera za meč sa Česima

ladi Slovaci, dakle, treba da odglume Čehe sa kojima će četa Duška Vlaisavljevića da igra važne mečeve u junu u gostima, te u septembru pred domaćom publikom.
0 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.02.2012. 08:28h

Mladi reprezentativci očekuju posljednju provjeru pred nastavak kvalifikacija u dobrom raspoloženju - današnji test sa Slovačkom u Trenčinu treba da posluži kao uvertira za takmičarske okršaje, tačnije za gostovanje u Češkoj.

Mladi Slovaci, dakle, treba da odglume Čehe sa kojima će četa Duška Vlaisavljevića da igra važne mečeve u junu u gostima, te u septembru pred domaćom publikom. Nakon toga, Jermenija (takođe u septembru) gostuje u Crnoj Gori na zatvaranju kvalifikacija, trećih za našu reprezentaciju...

"Sokoli" su oslabljeni neigranjem kapitena Nikolića, koji nije pozvan jer nema pravo nastupa u Češkoj, a na posljednjem spisku nedostaju još Balić, Kajević i Golubović. No, bez obzira na to, crnogorska selekcija je sa dosta motiva i ambicija doputovala u Slovačku...

"Želimo da odigramo utakmicu na pravi način kako bismo sa više samopouzdanja ušli u odlučujuće mečeve. Treba imati u vidu da pred rasplet u kvalifikacijama zavisimo od sebe, pa vjerujem da na kraju možemo da budemo prvi ili drugi u grupi", ističe Marko Bakić, vezista Mogrena.

Crnogorskoj selekciji predstoje tri odlučujuće bitke u kvalifikacijama, a "sokoli" su u posljednjoj provjeri dobili protivnika po želji...

"Sigurno da nismo mogli da nađemo boljeg protivnika od Slovačke. Oni i Česi imaju dosta zajedničkog, radi se o sličnoj školi fudbala. Imamo pravu priliku da vidimo koliko možemo, kakve su nam mogućnosti u ovom trenutku", dodao je Bakić.

U Slovačku je otputovalo 13 fudbalera iz domaće lige, te petorica "stranaca" (Velimirović, Tomašević, Vešović, Seratlić, Rebronja).

"Prvenstvo još nije počelo, a nedostatak takmičarskih mečeva je problem za nas koji nastupamo u domaćoj ligi. Nadam se, ipak, da to neće biti velika prepreka. No, drugačije će biti kada budemo igrali sa Česima, bićemo u formi, imaćemo takmičarski kontinuitet", zaključio je Bakić.

Očekuje se da će naša selekcija početi utakmicu u sastavu: Velimirović, Radulović, Radunović, Šofranac, Tomašević, N. Vukčević, Kaluđerović (Ivanović), Vešović, Bakić (Seratlić), Đorđević, Mugoša (Rebronja).

Utakmica u Trenčinu igraće se na vještačkoj podlozi (početak je u 17 časova).

Bonus video: