Slovenački navijači najavili bojkot utakmice sa Srbijom

Oni su, kako navode slovenački mediji, nezadovoljni cijenama ulaznica koje za sektor sa najvatrenijim pristalicama koštaju 10 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 12:25h

Navijači slovenačke fudbalske reprezentacije najavili su danas da će bojkotovati utakmicu sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Oni su, kako navode slovenački mediji, nezadovoljni cijenama ulaznica koje za sektor sa najvatrenijim pristalicama koštaju 10 eura.

Meč koji se igra sjutra u Mariboru u 20.45 za reprezentaciju Slovenije nema takmičarski značaj, dok je Srbiji potrebna pobjeda kako bi obezbijedila učešće u baražu za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Lokalna navijačka grupa "Viole" pozvala je svoje članove da ne prisustvuju utakmici pošto nije postignut dogovor sa Fudbalskim savezom Slovenije (NZS) o jeftinijoj cijeni ulaznica, dok je predsednik organizacije Udruženih slovenačkih navijača (Slovenian supporters) Aleša Kaučič kazao da će ta grupa doći na utakmicu, ali će "štedjeti grla".

"U kontaktu smo sa 'violama'. Podržavamo inicijativu za smanjenje cijene ulaznica, ali nažalost dogovor sa NZS nije postignut. Ovo je posljednja utakmica u kvalifikacijama, a za nas nema nikakav značaj. Navijači su mogli da budu nagrađeni, ali ništa od toga. Šteta", kazao je Kaučič, a prenio portal siol.net.

On je dodao da se u utakmici sa Srbijom očekuje "tišina na stadionu", kao i veliki broj praznih mjesta na tribinama.

NZS, međutim, očekuje pun stadion pošto su se ulaznice za ovu utakmicu prodavale u paketu sa ostalim mečevima kvalifikacione grupe C.

Organizovani dolazak navijača iz Srbije nije dozvoljen zbog incidenta koji se dogodio prije godinu u Đenovi, kada je prekinuta utakmica Italija - Srbija.

Bonus video: