"Slučaj Mančester siti": UEFA nemoćna za narednu sezonu?

"Vrlo je izgledno da će Siti tražiti izuzeće, bilo bi vrlo neozbiljno da to ne iskoristi", kazao je jedan od vodećih pravnika u sportskim pitanjima Džon Merzad
4402 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Mančester sitija, Foto: AP
Fudbaleri Mančester sitija, Foto: AP

Mančester siti će uprkos zabrani UEFE, moći i sljedeće sezone da igra Ligu šampiona ukoliko zatraži od Suda za sportsku arbitražu (CAS) da mu zamrzne status dok se žalba na riješi, tvrde sportski pravni stručnjaci.

UEFA je u petak zbog ozbiljnog kršenja finansijskih pravila kaznila Siti dvogodišnjim izbacivanjem iz evropskih takmičenja i novčanom kaznom od 30 miliona eura.

Engleski prvak je odmah uputio žalbu CAS-u od kojeg može da zatraži "posebno izuzeće" koje ukida suspenziju dok njihov slučaj ne bude u potpunosti ne bude riješen.

U slučaju da Siti ne zatraži izuzeće, gotovo sigurno neće biti u žrijebu Lige šampiona, jer je žrijeb kvalifikacija 9. jula, a grupne faze 27. avgusta. Prema trenutnom rasporedu CAS-ovih slučajeva, saslušanje u "slučaju Siti" moglo bi da sde ogodi tek početkom sljedeće godine, a gotovo je nemoguće da to biti prije jula ove godine.

"Vrlo je izgledno da će Siti tražiti izuzeće, bilo bi vrlo neozbiljno da to ne iskoristi", kazao je jedan od vodećih pravnika u sportskim pitanjima Džon Merzad.

Siti je trenutno drugi u prvenstvu Engleske.

Bonus video: