Smiješi se druga titula

"Pa dobro, nije još gotovo, ali na dobrom smo putu da sezonu zaokružimo titulom" rekao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti.
3 komentar(a)
Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.05.2012. 08:08h

Budućnost je na pola koraka od cilja - ekipu Miodraga Radulovića nakon jučerašnjeg trijumfa nad Mogrenom na Lugovima (3:1) puka teorija dijeli od titule.

A šampionsku krunu “plavo-bijelima” osigurao bi i bod iz preostala dva okršaja protiv Rudara i Lovćena (oba se igraju pod Goricom). U Budvi je, gotovo izvjesno, na simboličan način izvršena primopredaja krune - aktuelni šampion poražen je od ekipe koja će, ukoliko se ne dogodi nezapamćen obrt u posljednja dva kola, proslaviti titulu, drugu nakon četiri godine posta...

Slavlje fudbalera Budućnosti započelo je neposredno nakon trijumfa na Lugovima, tačnije po saznanju da je jedini konkurent u šampionskoj trci - Rudar, poražen od Lovćena. Gostujući fudbaleri su u tom momentu još bili na terenu, nakon čega su pojurili u svlačionicu odakle se ubrzo zaorila pjesma. Fudbaleri Budućnosti slavili su u transu, primali čestitke. No, uprkos tome, trener Radulović bio je uzdržan nakon meča.

"Pa dobro, nije još gotovo, ali na dobrom smo putu da sezonu zaokružimo titulom. Ostvarili smo još jednu pobjedu protiv aktuelnog šampiona, protiv tima kojeg izuzetno respektujem - i njihovog trenera i igrače. Biće teško bez podrške “varvara” u narednom derbiju protiv Rudara. Navijači su nam falili i u ovom meču, ali vjerujem da ćemo u preostala dva okršaja sve krunisati", kazao je trener Budućnosti.

Budućnost je na liderski način osvojila Lugove, drugi put u dva mjeseca (sredinom marta gosti su slavili sa 2:1). Podgorički tim imao je neuporedivo više snage od oslabljenog domaćina, bez mnogo problema kontrolisao situaciju nakon vođstva koje je osigurao prvi strijelac lige Admir Adrović golom u 25. minutu.

Budvani su, međutim, bez pomoći omladinskih reprezentativaca Bakića i Đorđevića, prihvatili otvorenu borbu. Nakon nekoliko pokušaja pred oba gola, domaćin je imao i odličnu situaciju da povede, ali je Krstić bio neprecizan poslije lijepo organizovanog napada. Samo minut kasnije Adrović je bljesnuo u velikoj gužvi u šesnaestercu Budvana, prihvatio loptu nakon centaršuta Flavija i snažnim šutem sa 12-13 metara pogodio suprotan ugao Butorovićevog gola. Do odlaska na odmor zaprijetili su Nikola Vukčević, Golubović i Flavio šutevima sa distance, dok je na drugoj strani Ćulafić imao otvoren put ka mreži u 40. minutu, ali je Agović dobro intervenisao.

U nastavku je Budućnost stezala obruč, još četiri-pet puta opasno zaprijetila sigurnom Butoroviću, a onda je iskusni Srđan Radonjić nakon 10. kornera Budućnosti na lucidan način iskoristio nepažnju odbrane Mogrena i sa 4-5 metara pogodio mrežu. U posljednjem minutu uporni Miodrag Zec je efektnim šutem sa ivice šesnaesterca vratio čar derbija i smanjio na 1:2.

Nada domaćina kratko je trajala, jer je omladinski reprezentativac Miloš Kalezić sjajnim projektilom sa blizu 30 metara u drugom minutu nadoknade stavio tačku. Iako teoretski šampion još nije odlučen, trener Mogrena Branislav Milačić čestitao je gostima...

"Utakmica je pokazala gdje se ko nalazi u našem prvenstvu. Čestitam Budućnosti osvajanje titule, zasluženo su pobijedili", prokomentarisao je Milačić.

Gledao i Jovetić

Na stadionu u Budvi nije bilo najvatrenijih navijača Budućnosti, ali je lijepo vrijeme privuklo i nekoliko poznatih imena.

Prije svih - napadača Fiorentine Stevana Jovetića, koji je gledao meč u društvu nekadašnjeg fudbalera Mogrena Petra Grbića, te sadašnjih supertalentovanih fudbalera budvanskog tima, Marka Bakića i Luke Đorđevića.

Podršku svom nedašanjem klubu dali su i bivši ubojiti napadači Budućnosti, Fatos Bećiraj i Ivan Vuković, sada uzdanice Dinama i Hajduka.

Za Jovetića i Bećiraja, međutim, odmor još nije počeo, obojica će se danas javiti selektoru Branku Brnoviću na početku priprema za prijateljski meč sa Belgijom, 25. maja.Tek nakon Brisela, vratiće se moru i suncu...

Mogren - Budućnost 1:3

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 800. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Milutin Đukić (Cetinje). Strijelci: M. Zec u 90. minutu za Mogren, a Adrović u 25, Radonjić u 81. i Kalezić u 90+2. minutu za Budućnost. Žuti karton: Nikač (Budućnost).

Mogren: Butorović 7, Ivanović 6, Kapisoda 6, Radišić 6, Redžović 6, Krstić 6, Tatar 6,5, M. Zec 6,5, Ćulafić 6 (Nedović), Pržica 5,5 (Grbović), Vujović 5,5 (Stevović 5,5). Budućnost: Agović 6,5, Kamberović 6,5, Cicmil 6,5, Peković 6,5, Radunović 7, Flavio 7, N. Vukčević 7, Golubović 7 (M. Vukčević), Bošković 7 (Kalezić 7,5), Radonjić 7,5, Adrović 7 (Nikač).

Bonus video: