Smiljanić utrčao u teren da proslavi gol za prvu pobjedu

Stefan Cicmil u trećem minutu sudijske nadoknade postigao gol za pobjedu Mladosti nad Grbljem od 3:1, te prvi prvenstveni trijumf Branka Smiljanića na klupi
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.09.2017. 20:36h

Prva utakmica Branka Smiljanića na klupi Mladosti bila je - za infakrt!

Curio je treći minut sudijske nadoknade, Grbalj je u džepu imao željeni bod, Podgoričanima se smiješio još jedan kiks na domaćem terenu kada je štoper Stefan Cicmil, u stilu pravog centarfora, glavom zakucao loptu u mrežu za pobjedu Mladosti 2:1 i veliko slavlje na Starom aerodromu.

„Hvala, sine”, kazao je Smiljanić igraču koji mu je donio pobjedu na premijeri, ali i svakom fudbaleru svog tima.

Mladost je na poluvremenu imala, činilo se sigurnih 1:0, iako je i Grbalj imao svoje šanse u prvom dijelu.

U nastavku se, međutim, promijenila slika, gosti su zaigrali bolje, stvarali su šanse, promašili i penal, a onda izjednačili, 11 minuta prije kraja...

"Išli smo na sve ili ništa na kraju. Imali smo sreću ovoga puta, to je veoma bitan faktor u fudbalu", dodao je Smiljanić.

I štoperi Mladosti otišli su u nadoknadi u napad, Cicmil se našao na pravom mjestu nakon ubacivanja Đurišića i pogodio glavom...

"Čestitam Mladosti na muški izvojevanoj pobjedi, vjerovali su do kraja. Mislim da smo zaslužili mnogo više, a po prikazanoj igri u drugom poluvremenu, ne bih bio zadovoljan ni da smo uzeli bod, ovako smo ostali i bez njega", kazao je trener Grblja Dragan Radojičić.

Njegova ekipa je uoči jučerašnjeg meča bila četvrta, a nakon utakmice našla se u zoni baraža. Eto koliko su male razlike na tabeli...

Adrović na jednoj i Korać na drugoj strani propustili su dobre prilike, Ćetković iz Mladosti i Vuković iz Grblja „razmijenili” su po jedan opasan šut iz daljine, prije nego što je domaćin poveo u 34. minutu - pas u prostor Novovića, pa bijeg i precizna dijagonala Petrovića, za slavlje Podgoričana.

Samo tri minuta kasnije gosti su imali zicer Koraća za izjednačenje, a onda i indirektan udarac sa svega pet metara - Mladost se odbranila, ali nije uspjela u drugom poluvremenu.

Grbljani su napravili pritisak, u dva navrata su tražili da im sudija Kaluđerović dosudi jedanaesterac, a dobili su ga u 77. minutu, kada je Ljuljanović oborio Vukovića.

Petar Vukčević je sa bijele tačke poslao loptu visoko iznad gola, ali se iskupio samo dva minuta kasnije, lijepim centaršutem za rezervistu Grivića - 1:1.

Činilo se tada da će se gosti vratiti kući sa bodom...

Galerija

Bonus video: