Soareš stigao u Budućnost na preporuku Klea

Napadač Alison Soareš, 23-godišnji bivši fudbaler brazilskog trećeligaša Ole Brazil iz Koritibe, pokušaće do ponedjeljka da se nametne treneru Budućnosti Saši Petroviću
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2011. 13:56h

Soareš je stigao u Evropu posredstvom menadžera Ranka Stojića, a na preporuku druga i zemljaka, doskorašnjeg napadača Partizana Klea. Trebao je da završi u Radu, ali uprava beogradskog kluba nije stigla da ga registruje.

Budućnost još ima vremena, prelazni rok traje do ponedjeljka, 21. februara.

Sportski direktor podgoričkog kluba Nebojša Jovović kaže da je dobio dobre preporuke, ali da to još nije garancija da će transfer biti realizovan.

- U pitanju je ofanzivni vezni fudbaler koji može da igra na više pozicija, i u sredini i u napadu. Čuli smo i da je izrazito brz. U suštini, sve informacije koje smo dobili su izrazito pozitivne, ali moramo da ga pogledamo. Nećemo polovične fudbalere, angažovaćemo ga samo ako zadovolji sve naše kriterijume - istakao je Jovović.

Trener Saša Petrović je prije pet dana, po završetku priprema u Međugorju, istakao da mu nedostaje još jedan vezni fudbaler, dobar tehničar, koji će unaprijediti organizaciju igre.

Da li je Soareš baš taj fudbaler, ostaje da se vidi. Brazilac je i posljednji fudbaler kojeg će Podgoričani pokušati da angažuju u ovom prelaznom roku.

Nakon odlaska Kudemora, Petrović trenutno ima na raspolaganju petoricu fudbalera koji nemaju crnogorski pasoš: Onguenea, Ajkovića, Mazića, Vučića i Adamovića. Soareš bi bio šesti.

- Radimo na tome da Ajković i Vučić dobiju crnogorski pasoš - rekao je Jovović.

U zapisniku za jedan meč u crnogorskom šampionatu mogu da se nađu maksimalno četvorica stranih fudbalera.

Galerija

Bonus video: