Šofranac: Falilo nam je bezobrazluka u završnici; Bećiraj: Šteta...

53 pregleda 6 komentar(a)
Fatos Bećiraj, Foto: Savo Prelević
Fatos Bećiraj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2016. 20:48h

Poslije dva meča u kojima je gol crnogorske reprezentacije čuvao Milan Mijatović, Vukašin Poleksić se sa kapitenskom trakom vratio među stative.

"Rezultatom nismo zadovoljni ni mi igrači, ni selektor, ni publika. Ipak, naspram sebe smo imali dobru ekipu Bjelorusije koja je u rangu sa nama. Ne znam da li je bilo dobro ili loše to što su igrali praktično cio meč sa desetoricom, jer su se vratili i branili. Igra ohrabruje, idemo uzdignutih glava naprijed".

Da je u sudijskom dodatku lopta poslije udarca Fatosa Bećiraja ušla u mrežu, pokrile bi se manjkavosti u napadu "sokola". Ovako, pobjeda je ostala na desnoj stativi gola Harbunova..

"Šteta. Da smo trijumfovali drugačije bi sve izgledalo", rekao je napadač moskovskog Dinama. "Ne možemo biti zadovoljni rezultatom, iako je Bjelorusija potvrdila da je tvrda i dobro organizovana ekipa".

Da li bi "sokolima" možda čak i lakše bilo da Bjelorusi nisu rano ostali bez isključenog Kornilenka?

"Vjerujem da bi se, da su ostali kompletni, otvorili. Nakon isključenja stali su u dva defanzivna bloka... Ipak, trebalo je da iskoristimo igrača više. Pokušali smo preko bokova, ali nije ispalo onako kako smo željeli.

Navijači su opet skandirali tvoje ime, kao i toliko puta do sada?

"Na ovom stadionu, na kome sam proveo dvije i po lijepe godine, mi je najdraže da igram i kada čujem skandiranje osjećaj je poseban".

Štoper Sutjeske Aleksandar Šofranac ušao je početkom drugog dijela, zamijenivši Marku Bašu. Umalo da debi obasja pogotkom, ali je, kao i Bećiraj, pogodio stativu.

"Presrećan sam zbog debija. San svakog igrača je da nastupi za reprezentaciju. Žao mi je zbog šanse: uradio sam sve kako treba, ali nisam imao sreće da postignem gol".

Je li bilo treme?

"Bilo je u početku, malo pozitivne, ali je nestala kada sam ušao u igru".

- Da li si očekivao da ćeš nastupati? Da li je postojao dogovor da Baša odigrao samo 45 minuta?

"Ne, mislim da je osjećao posljedice udarca i da zbog toga nije igrao u drugom dijelu".

Šta je falilo da se prelomi meč?

"Više bezobrazluka u završnici. Tačniji pas", završio je Šofranac.

Bonus video: