Šok na "Etihadu": Vigan eliminisao Siti

Aktuelni osvajač najstarijeg takmičenja na svijetu pobijedio sa 2:1 u Mančesteru i u polufinalu će se sastati sa Arsenalom
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2014. 18:36h

Samo sedam dana pošto je osvojio Liga kup Engleske Mančester siti je izgubio bitku u FA kupu - Vigan, član Čempionšipa i aktuelni osvajač ovog takmičenja, eliminisao je "građane" pobjedom u gostima od 2:1.

Bila je ovo repriza prošlogodišnjeg finala kada su Latiksi slavili na "Vembliju" i tada potpisali otkaz Robertu Manćiniju.

Manuel Pelegrini sada nije ugrožen kao Manćini u maju prošle godine, ali ovaj kiks sigurno nikom nije dobro pao u plavom dijelu Mančestera.

"Ovo nije smjelo da nam se dogodi. Nismo iskoristili šanse, imali smo ih mnogo. Ušli smo u posljednji dio sezone, moramo da se trgnemo već protiv Barselone u Ligi šampiona, iako će biti jako teško. Ako smo veliki tim, dokazaćemo brzo da je ovo loš dan", rekao je Pelegrini.

Vigan je vodio sa 2:0 na "Etihadu" (golovi Gomesa iz penala u prvom i Perča početkom drugog poluvremena), ali je Siti reagovao (Samir Nasri smanjio rezultat) i do posljednje sekunde jurio izjednačenje i revanš meč.

Gosti su ipak preživjeli, a kraj je slavljenički dočekao menadžer Vigana Uve Resler, Njemac koji je od 1994. do 1998. igrao za Siti i postigao preko 50 golova za ovaj klub.

Stevan Jovetić zbog povrede nije bio u kombinaciji za ovu utakmicu...

Vigan će u polufinalu igrati protiv Arsenala, a drugi polufinalni par čine Hal i Šefild junajted.

"Ovo nam znači mnogo, jer su prošle godine svi isticali da smo srećno došli do trofeja. Ali, mi opet idemo na "Vembli" i spremni smo da ponovo pišemo istoriju. Čuli smo da nam je Arsenal rival u polufinalu, ali to nije važno - želimo da uživamo u svakom minutu na terenu, jer smo i dalje autsajderi, zar ne?", kazao je kapiten Vigana Emerson Bojs.

Hal je danas u premijerligaškom dvoboju savladao Sanderlend sa 3:0, dok je Šefild na "Bramal lejnu" bio bolji od Čarltona (2:0).

Obje utakmice polufinala se igraju na "Vembliju".

Galerija

Bonus video: