Šok u Torinu: Glupost Bufona koštala Juventus dva boda, Milan na minus jedan!

Juventus samo 1:1 sa Lećeom, Milan pobijedio Atalantu sa 2:0. Dva kola prije kraja borba za titulu se zakuvala
0 komentar(a)
kONTE, Foto: Beta/AP
kONTE, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.05.2012. 21:04h

Borba za titulu u Seriji A neočekivano je dobila na dramatičnosti, nakon što je otpisani Leće otkinuo dva boda Juventusu usred Torina, a Milan pobjedom nad Atalantom dva kola prije kraja prišao na samo poen!

"Stara dama" u nedjelju gostuje Kaljariju a potom dočekuje Atalantu, dok Milanezima preostaje gradski derbi sa Interom, te meč sa Novarom na svom stadionu.

Juventus je platio zbog velike gluposti golmana Đanluiđija Bufona, koji je pet minuta prije kraja, dok je protivnik imao igrača manje, nonšalantno krenuo u dribling, napadač Lećea Muriel oduzeo mu je loptu i zakucao je u mrežu za šok 40 hiljada gledalaca na "Juventus areni", gdje je sve bilo spremno za feštu.

Nije samo Bufonova glupost koštala Juventus - "glupirao" se i trener Antonio Konte, koji je misleći da je sve gotovo zamijenio napadače, čak i Mirka Vučinića u 73. minutu, "glupirala" se i cijela ekipa, koja je cijeli meč otaljavala posao misleći da protivnik nije sposoban da sa igračem manje ozbiljnije zaprijeti.

Tako se neočekivano "zakuvalo" na vrhu, a odluka o šampionu vjerovatno će biti odložena za posljednje kolo, osim u slučaju da Milan izgubi gradski derbi, a Juve slavi na Sardiniji.

Torinezi su poveli golom Markizija nakon centaršuta Pirla na samom početku utakmice, i od tada kao da su jedva čekali kraj...

Ni Milan nije bio specijalno motivisan protiv Atalante, poveo je takođe na startu golom Muntarija, ali je nakon vijesti o izjednačenju Leća "dodao gas" i u finišu preko Robinja postigao drugi gol. "San Sirom" su se prolomili aplauzi, ostala je makar nada. Ne bi bilo prvi put u Seriji A da se prvenstvo okrene u posljednjim kolima.

Inter je doživio "klasičan nokaut" u Parmi, pa će Masimo Morati naredne sezone vjerovatno na televiziji gledati Ligu šampiona. I Lacio je ostao "kratak" za dva boda protiv Sijene, pa su se na trećem mjestu izdvojila dva tima - Napoli i Udineze, oba sa po 58 bodova.

Bodove spasa osvojila je Đenova, nakon trijumfa nad Kaljarijem na neutralnom terenu u Breši. Dva kola prije kraja Đenova ima tri boda više od Lećea, koji je u "crvenoj zoni".

Rezultati:

Milan - Atalanta 2:0

Muntari 9, Robinjo 90+3

Katanija - Bolonja 0:1

Ramirez 79

Đenova - Kaljari 2:1

Palasio 12, Janković 76 - Ariaudo 13

Parma - Inter 3:1

Markeš 53, Đovinko 55, Biabiani 82 - Snajder 13

Juventus - Leće 1:1

Markizio 8 - Muriel 85

Fiorentina - Novara 2:2

Montolivo 48 (penal), 71 - Žeda 14, Rigoni 29 (penal)

Lacio - Sijena 1:1

Ledezma 62 (penal) - Destro 26

Ćezena - Udineze 0:1

Fabrini 4

Utorak

Kjevo - Roma 0:0

Napoli - Palermo 2:0 (2:0)

Bonus video: