"Sokoli" penalima do finala

Crnogorska reprezentacija u sjutrašnjem finalu igra sa Hrvatskom (utakmica počinje u 16 časova)
0 komentar(a)
Kadeti, Sava, Foto: FSCG
Kadeti, Sava, Foto: FSCG
Ažurirano: 22.04.2011. 19:43h

Kadetska reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u finale osmog izdanja turnira „Nereo Roki“ nakon boljeg izvođenje jedanaesteraca u polufinalnom duelu sa Italijom – meč je u regularnom toku završen rezultatom 1:1. U penal seriji blistao je golman Kordić koji je odbranio dva šuta protivničkim igračima.

Meč sa izuzetno jakim protvnikom kakav je Italija obilježila je izuzetno otvorena igra na obije strane u kojoj su naši kadeti imali veći broj prilika. “Sokoli“ su briljirali u prvom dijelu - osim pogotka Nedovića, naši reprezentativci propustili su nekoliko izglednih prilika da pogode mrežu protivnika. Prednost je stigla u 17. minutu kada je Nedović sjajno zaobišao golmana protivnika, a zatim preciznim udarcem pogodio mrežu. Kovačevićeva četa je nastavila da napada, pa su se ređale šanse pred golom protivnika. Priliku da poveća prednost u dva navrata je propustio Boljević, dok je jednom neprecizan bio Čađenović.

Italijani su jedni pogodak postigli nakon karambola u kaznenom prostoru naše selekcije, u kom se najbolje snašao Tasi. Naš tim nastavio je sa ofanzvinom igrom, ali Kosović i Nedović nisu uspjeli da riješe pitanje pobjednika u regularnom toku.

U penal-seriji precizni su bili Kosović, Jovanović, Baošić i Nedović, dok je Čađenović bio neprecizan u trećoj seriji. Golman Kordić je u prvoj seriji odbranio udarac Koste, da bi u posljednjoj (petoj) seriji zaustavio i udarac kapitena Tasija za veliku radost naše selekcije.

Nakon meča, selektor Kovačević nije krio zadovoljstvo plasmanom u finale. - Još jedno sjajno izadnje naših momaka protiv izuzetno jakog protivnika pred praktično domaćom publikom. Divim se ovim momcima, koji su odigrali četiri utakmice u isto toliko dana protiv izuzetnih protivnika. Bili su izuzetno složni, igrali kako jedan i ispunili sve dogovoreno pred utakmicu. Odigrali su izuzetno disciplinovano i još jednom dokazali da generacija ’95 ima izuzetnu perspektivu, bez obzira na ishod sjutrašnjeg finala - rekao je Kovačević. Kormilar „sokola“ očekuje da njegovi izabranici uprkos umoru i povredama pruže maksimum u sjutrašnjem finalu sa Hrvatskom (16 časova). - Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, svi smo prilično istrošeni, ali ne sumnjam da će igrači dati maksimum i posljednji atom snage kako bi napravili još jedan sjajan rezultat. Plasman u finale je izuzetan rezultat ali sam uvjeren da ćemo odigrati još jedan dobar meč. Iskoristili ovaj turnir da pružimo priliku svim igračima i otklonimo dileme, ako ih je uopšte i bilo - zaključio je Kovačević.


Crna Gora – Italija 1:1 - penali 5:4 Vipava – gradski stadion. Strijelci Nedović 17’ – Tasi 41’Žuti kartoni Nedović, Boljević – Crna GoraCrna Gora: Kordić, Kaluđerović, Šarkić, Baošić, Jovanović, Boljević, Krstović, Kosović, Bošković, Nedović, Grbović. Italija: Saveloni, Businaro, Grasi, Tasi, Kapezi, Petanja, Rovini, Di Benedeto (Veloći), Kosta (Pariđini), Galijani, Aramu.

Bonus video: