"Sokoli" trenirali u Klužu, Jovetić očekuje dobro izdanje Crne Gore

Rumunija igra kući, vjerovatno će pokušati da nas napadne. Mi ćemo pokušati da pronađemo odgovor i ugrozimo ih, da nametnemo naš stil igre i da, nadam se, na kraju utakmice slavimo", kazao je Jovetić,
55 pregleda 11 komentar(a)
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Crna Gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2016. 21:05h

Crnogorski fudbaleri trenirali su večeras u Klužu, uoči sjutrašnje utakmice sa Rumunijom na otvaranju kvalifikacija za SP.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića nisu trenirali na Kluž areni, na kojoj će se igrati utakmica, već na stadionu prvoligaša Kluža. Razlog je - loš teren, koji organizatori žele što bolje da pripreme za utakmicu.

Uoči treninga, na konferenciji za novinare su govori selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten Stevan Jovetić.

"Osjećam se super, kao i cijela ekipa. Trenirali smo dobro. Imali smo nedjelju da da se pripremimo i svi jedva čekamo da otvorimo kvalilifikacije na pravi način. Rumunija igra kući, vjerovatno će pokušati da nas napadne. Mi ćemo pokušati da pronađemo odgovor i ugrozimo ih, da nametnemo naš stil igre i da, nadam se, na kraju utakmice slavimo", kazao je Jovetić, koji je u Sitiji bio saigrač sa golmanom rumunske reprezentacije Pantalimonom.

"Mogu da kažem da se radi o odličnom golmanu, baš kao i Tatarušanuu, koji je sada povrijeđen, a koji je došao u Fiorentinu godinu-dvije pošto sam ja otišao. Mislim da Rumuni ne moraju da brinu o ovoj poziciji".

Jo-Jo je u Fiorentini igrao sa Adrijanom Mutuom, jednim od najboljih rumunskih igrača u prethodnoj deceniji.

"Igrao sam dosta sa Mutuom, naročito tokom prve dvije godine mog boravka u Italiji. Mislim da Rumunija u ovom trenutku nema takvog igrača. Moguće da će se pojaviti neki "nasljednik", ali teško da će uskoro imati igrača kakav je on bio. Adrijan je zaista bio odličan igrač".

Napadač Intera se osvrnuo i na loše stanje terena.

"Čuli smo da teren nije baš u najboljem stanju. Nadamo se će do sjutra uraditi sve da ga osposobe za igru i da bude što bolji. Ipak, kako je nama, tako je i njima, moramo se prilagoditi i to ne može biti izgovor".

Jovetić poštuje Rumune.

"Pratili smo Euro. Po mom mišljenju Rumunija je pokazala da ima odličnu ekipu. Ne bih nikoga posebno istakao.

Na kraju, o ambicijama Crne Gore:

"Grupa, po mom mišljenju, nije atraktivna, ali sve ekipe su dobre. Svako može svakoga da dobije. Neće biti lako, zato je vrlo važan start. Daćemo sve od sebe da krenemo kako treba.

Ljubiša Tumbaković je pokazao domaćim novinarima da je dobro skenirao Rumune.

"Pripremajući se za ovaj meč apsolutno smo skenirali sve utakmice rumunske reprezentacije, i u kvalifikacijama i na Evropskom prvenstvu. Bilo je utakmica koje su fantastično odgirali, a jedan od razloga je ta jako dobra odbrana. Otprilike su takvi bili i na Evropskom prvenstvu - igrali su sjajnu prvu utakmicu sa Francuskom, pa su bili prosječni protiv Švajcaraca, a onda su odigrali jednu korektnu utakmicu protiv Albanije".

Pokazali su se kao jedna jako dobra ekipa i ne bi bilo nezasluženo da su se plasirali u sljedeći krug. Sama promjena trenera, koji ima fantastičan CV, može da bude obećavajuća za jednu ofanzivniju i kvalitetniju igru cijele ekipe. Prva utakmica novog selektora će sigurno biti dobro posjećena, tako da očekujem da će domaćin igrati više prema naprijed".

Crna Gora u Klužu nije bez ambicija.

"Crna Gora u ovu grupu došla iz petog šešira. Međutim, ova mini-liga od deset utakmica daje mogućnost stvakoj ekipi da se iskaže i da jednom mudrom igrom anulira nekog ko je favorit. Početka nekog takmičenja je pravi fenomen, svi imaju svoju šansu i misle da mogu biti najbolji, ali se treba iskazati kroz tih deset utakmica. Sigurno da su po kvalitetu favorizovane i Danska i Poljska i Rumunija u odnosu na nas Jermeniju i Kazahstan, ali će svako od nas tražiti neku svoju šansu".

Za kraj, Tumbaković je poručio:

"Razliku će napraviti ona ekipa koja bude konstantnija, profesionalnija i disciplinovanija. Rumunija ima sjajne pojedince, a koliko će oni odgovoriti na zahtjeve nihovog trenera, to ne znam. Mi ćemo se truditi da naša ekipa maksimalno odgovori na ove zahtjeve".

Bonus video: