Solskjer: Gigs može da naslijedi Fergusona

"Gigs će igrati i naredne sezone, ali vidim da pažljivo sluša kada trener nešto govori. On planira taj posao za sebe i ima potencijal za to", rekao je bivši napadač Mančester junajteda
56 pregleda 0 komentar(a)
Solskjer, Foto: Wikipedia.org
Solskjer, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 12.03.2013. 22:52h

Norvežanin Ole Gunar Solskjer smatra da Rajan Gigs ima potencijal da zamijeni Aleksa Fergusona na mjestu trenera Mančester junajteda.

"Gigs će igrati i naredne sezone, ali vidim da pažljivo sluša kada trener nešto govori. On planira taj posao za sebe i ima potencijal za to", rekao je bivši napadač Mančester junajteda za Rojters.

Mediji u Engleskoj spekulisali su ranije da je upravo Solskjer jedan od kandidata za klupu Junajteda.

"Ranije sam rekao da je moj san da jednog dana budem trener Junajteda. To je velliki posao, najveći na svijetu, ali ako nemaš velike snove nikada ih nećes ni ostvariti. Zato je najbolje da sačekamo i vidimo šta će se desiti", dodao je Solskjer.

Solskjer je za Junajted nastupao 11 sezona, odigrao je 366 utakmica, uglavnom kao "džoker" i dao je 126 golova.

Bio je dio slavne generacije Junajteda koja je 1999. godine osvojila Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup. Upravo je Solskjer postigao pobjedonosni pogodak za titulu prvaka Evrope, protiv Bajerna u 93. minutu finala na Kamp nou.

Nakon igračke karijere bio je trener rezervnog tima Junajteda, a potom je 2011. preuzeo norveški Molde sa kojim je dvije godine zaredom osvojio titulu prvaka.

Bonus video: